Dames Set Up sluiten competitie af met overwinning

ma 15 apr, 10:37 Volleybal

Voor de dames van VC Set Up stond zaterdag 13 april de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Na de promotie een week eerder waren de Meerlose dames erop gebrand het seizoen waardig af te sluiten. Dit lukte: in eigen huis waren ze met 3-1 te sterk voor Polaris.

In de eerste set kon Polaris DS 1 door een goede service een gaatje slaan. Dit bleef gedurende de hele set intact. Set Up vocht zich nog terug, maar verloor deze set toch met 20-25. Ook in de tweede set kwam Set Up op achterstand. Geleidelijk kwam het beter in zijn spel. Aan het einde werd het nog even spannend, maar na een sterke service serie van Janne en een knaller van Sem ging de set met 25-23 naar de thuisploeg.

Set Up begon de derde set meteen sterk met een 4-0 voorsprong. Het spel liep als een trein, alles werd van de grond gehaald en er werden prachtige punten gescoord. Rian sloeg elke bal erin en maakte deze set ook beslissend af: 25-17. De Meerlose dames namen het spel van de derde set mee naar de vierde. Ook in deze set lieten ze zien waarom ze zijn gepromoveerd. Polaris kreeg geen kans om aan te haken en Set Up won de set overtuigend met 25-18.

Met een dik verdiende 3-1 overwinning sloot Set Up dit seizoen af. Na het kampioenschap en de promotie van een jaar geleden, draaiden de Meerlose dames op een hoger niveau het hele seizoen mee in de top, met de promotie als beloning. Daarmee schreven ze geschiedenis: nog nooit speelde een team van Set Up in de tweede divisie.

Tekst: VC Set Up