VC Trivia naar huis met lege handen

27 nov 2023, 11:48 Volleybal
Ton Sieben

De dames van VC Trivia speelden zaterdag 25 november in Linne de uitwedstrijd tegen Numidia VC Limax. In de beste wedstrijd van het seizoen wist VC Trivia zichzelf niet te belonen, waardoor Limax een ietwat geflatteerde 4-0 zege kon boeken.

VC Trivia begon de wedstrijd met uitstekend veldspel, maar wist in de langere rally’s uiteindelijk niet te overtuigen. Daardoor kon Limax een voorsprong van drie punten pakken. Dit bleef zo tot een time-out bij 21-18. Limax serveerde vervolgens fout en Laura Oomen scoorde een direct punt uit haar service, waardoor het gat nog maar een punt was. Het geloof in een goed resultaat werd echter teniet gedaan door een aantal goed geplaatste serviceballen van VC Limax: 25-20.

VC Trivia deed niet onder voor VC Limax, maar een achterstand oplopen tegen deze tegenstander is funest voor het vertrouwen. In de tweede set pakte Limax al snel een voorsprong van liefst vijf punten. VC Trivia bleef vechten voor wat het waard was. Goede serviceseries van onder andere Ilse en Sanne Bergs brachten Trivia terug in de wedstrijd tot 23-22. Maar ook nu pakte Limax door: 25-22.

VC Trivia toonde zich een ware vechtmachine. In de derde set ging het in een andere samenstelling spelen in een poging meer rust te creëren in de opbouw. Ilse Jacobs toonde zich een gouden wissel, met een belangrijk aandeel in de 10-17 voorsprong. Ook libero Femke Linders wist vele rally’s levend te houden. Trivia leek op rozen te zitten, maar Limax kwam terug. Trivia haalde nog wel het setpoint maar wist niet te overtuigen. Limax ging er alsnog overheen: 28-26. De vierde set ging vervolgens als een nachtkaars uit, VC Trivia had al haar kruit verschoten: 25-16.

Tekst: VC Trivia