Teamspirit bezorgt Meterik koppositie

1 nov 2023, 10:40 Voetbal
Afbeelding

Meterik won zondag 29 oktober de thuiswedstrijd tegen koploper Helden met 2-0. Verbaal was Helden veel sterker dan Meterik, maar de groenwitten en ook scheidsrechter Hendriks uit Uden lieten zich niet van de wijs brengen. Meterik behaalde uiteindelijk op basis van de teamspirit een verdiende overwinning.

Het werd niet de open wedstrijd met attractief voetbal waarop Meterik-trainer Eric Caasenbrood op had gehoopt. De thuisploeg begon sterk op het kunstgrasveld. Via snelle aanvallen kwamen Piet Steeghs en Rens Aerts in scoringsposities maar de scherpte ontbrak nog om de score te openen. Na een half uur zette Helden de groenwitten steeds meer onder druk. De Meterik-verdediging onder aanvoering van Luuk Haenen hield echter de nul vast.

Na de thee zocht Helden fanatiek de aanval. De openingstreffer hing in de lucht. Helden kwam enkele keren in kansrijke positie. Na een prachtige balaanname op de borst schoot een aanvaller de bal in één beweging over de lat. Meterik was in deze fase de controle over de wedstrijd kwijt. Het leed op het middenveld te vaak balverlies. Daardoor werd Helden via de counter gevaarlijk, maar de groenwitten waren deze wedstrijd onverzettelijk. In de zeventigste minuut was er eindelijk weer een geslaagde aanvallende actie van Meterik. Piet Steeghs reageerde goed op een dieptepass van Dré Peeters en schoot de luid bejubelde 1-0 binnen. Helden was van slag en had geen antwoord op de aanvallende wissels van de Meterik-trainer, die samen de beslissende 2-0 scoorden: Giel Vullings gaf tweemaal een assist op Brent La Crois. Die schoot de eerste keer nog naast, maar de tweede keer knalde hij resoluut binnen.

Man van de wedstrijd was volgens diverse Meterik-supporters Bjorn Cuppen. Hij ging voorop in de strijd, stond er verdedigend en aanvallend en zocht waar mogelijk de voetballende oplossing.

Tekst: Rksv Meterik