Hegelsom kansloos tegen kampioen Laar

18 apr 2023, 12:28 Voetbal
Afbeelding

Hegelsom ging zondag 16 april op bezoek bij SV Laar in Weert, het team dat vorige week reeds de kampioensvlag mocht hijsen na negentien zeges in twintig wedstrijden. Ook Hegelsom slaagde er niet in de kampioen een nederlaag toe te brengen. Het werd 3-0.

Op het Weerter kunstgras was Hegelsom lange fases redelijk gelijkwaardig aan de tegenstander. Laar wist echter optimaal te profiteren op de momenten waarop de Hegelsomse verdediging enige ruimte bood.

In het eerste half uur waren er kleine mogelijkheden aan beide zijden, met name via afstandsschoten, maar ook na een poging van Denny Bongers, die niet voluit op doel kon schieten na een actie van Marc van Rens op links. SV Laar kwam na een half uur op 1-0 toen doelman Sjors Witt een bal niet meteen goed kon verwerken. Het leer belandde voor de voeten van een Laar-speler, die in een leeg doel kon afronden. Het technisch zeer vaardige Laar bereikte met deze 1-0 voorsprong de rust.

Na een uur was de wedstrijd zo goed als beslist toen een speler van Laar alle tijd kreeg om aan te leggen voor een schot van afstand en dit perfect uitvoerde: 2-0. Hegelsom kreeg via de flanken nog best wat aardige aanvallen voor elkaar, en soms ook uit corners en vrije trappen, maar de Laar-doelman heerste in zijn doelgebied en plukte alle ballen uit de lucht. In de 79e minuut viel de 3-0, toen een Laar-speler vrijstaand in het strafschopgebied een klein gaatje bij de tweede paal zag en de bal onberispelijk binnenschoot. Daarbij bleef het vervolgens.

Tekst: VV Hegelsom