Horster hockeymannen winnen in Veldhoven

ma 15 apr, 09:35 Hockey

De Horster hockeymannen traden zondag 14 april in Veldhoven aan tegen Basko. Horst verloor na de winterstop pas één wedstrijd, maar had het moeilijk tegen de stugge nummer laatst van de ranglijst. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een nipte 1-2 Horster overwinning.

Vanaf de eerste minuut gingen beide ploegen er vol voor. Horst moest echter wennen aan het veld, hetgeen Basko een klein voordeel gaf. Horst bezit veel loopvermogen. Daardoor kon het mindere spel met loopwerk worden gecorrigeerd. In het tweede kwart zag het hockey er beter uit en kwam Horst op een 0-1 voorsprong. Na rust verdubbelden de gasten de score. Daarna lukte het Horst niet de wedstrijd op slot te gooien. Basko scoorde uit een strafcorner en kwam terug tot 1-2. In het vierde kwart liet Basko mooi spel zien, maar met mooi spel alleen kun je niet scoren. Horst kwam er ook nog een paar keer gevaarlijk uit, maar scoorde evenmin. Aan het einde van de wedstrijd werd het publiek nog op een aantal spannende minuten getrakteerd. Basko kreeg een aantal betwistbare strafcorners, maar de Horster goalie wist zijn doel schoon te houden. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting dan ook groot.

Tekst: Hockeyclub Horst