Sponsordribbel levert 2.050 euro op

5-8-2010 door: Redactie
Afgelopen vrijdagmiddag werden de Lottumse Jako-voetbaldagen afgesloten met een sponsordribbel. Ruim tweehonderdveertig deelnemertjes legden 1.000 meter af tijdens de dribbel. In totaal werd voor ruim tweeduizend euro bij elkaar gedraafd over het voetbalveld.
Jonge deelnemertjes doen hun best tijdens de Sponsordribbel

De aftrap van de sponsordribbel werd verricht door Rob Knoops, directeur Rabobank Maashorst. Met een vlotte dribbel dwars over het speelveld werd het startsein gegeven voor de sponsordribbel waaraan bijna tweehonderdvijftig voetballertjes deelnamen.

"Ik ben dan wel nooit een Mark van Bommel of Wesley Sneijder geworden maar dribbelen met de bal kan ik wel", spreekt Knoops de deelnemers toe. Hij gaf verder aan blij te zijn dat er actief sport bedreven wordt waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel. Zo heeft de Rabobank een fietsteam Maashorst & Relaties dat actief geld bij elkaar reed onder de projectnaam 'Alpe d'HuZes'.
"Dat is heel wat anders dan wanneer je als bank geld geeft aan een goed doel. Er moet voor gefietst en gedribbeld worden en dat geeft veel meer voldoening", aldus Rob knoops.

Nadat alle dribbelaars klaar waren werd op een ander veld van SV Lottum het bedrag bekendgemaakt.
Zo ging er een bedrag van 1.025 euro naar het project Alpe d'HuZes en 1.025 euro naar de stichting Kans op Toekomst. Het project Alpe d'HuZes zet zich in voor de strijd tegen kanker. De stichting Kans op Toekomst ondersteunt een project in Ethiopië warbij honderd kinderen een jaar lang naar school kunnen. Bestuurslid Rolf Künneke van die stichting: "Samen met de Voetbalschool Nederland zorgt Kans op Toekomst ervoor dat 62 ­kinderen zich in hun vrije tijd bij een voetbalclub kunnen aansluiten. Er zijn inmiddels al vier teams en er is een voetbaltrainer in dienst genomen. De materialen zoals voetbalkleding, voetbalschoenen, ballen enzovoorts worden betaald. Wij zijn dan ook blij dat onze stichting mag delen in de opbrengst van deze sponsordribbel", aldus het bestuurslid.
Na de overhandiging van de cheques werden de Lottumse voetbaldagen afgesloten in het bijzijn van ouders, begeleiders en talloze vrijwilligers.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie