SP organiseert wandeling Raaieind

8-4-2010 door: Redactie
De SP afdeling Horst aan de Maas organiseert zondag 11 april vanaf 13.00 uur een wandeling bij het Raaieind te Grubbenvorst. De wandeling zal anderhalf tot twee uur in beslag nemen en precies rondom het plangebied van de centrale verwerkingsinstallatie voor zand en grind plaatsvinden.

Met de wandeling wil de SP de aandacht vestigen op dit gebied en de mogelijke consequenties van de plannen. De wandeling start aan het einde van de Jachthavenweg te Venlo, (bij het viaduct over de Maas). Wie zin heeft kan zich aansluiten.

De start is een logische keuze, omdat men vanuit die plek uitkijkt op de haven van Venlo. De plek waar momenteel het zand en grind afkomstig van de afgravingen ter hoogte van Lomm verwerkt wordt.
Deze haven zou te klein zijn voor de verwerking van het zand en grind dat straks van de westelijke Maasoever afgegraven wordt. Er wordt vanuit de jachthaven richting Grubbenvorst gewandeld, om het plangebied heen.
Men kan dan met eigen ogen de plek aanschouwen die straks, als de plannen doorgaan, verandert in weer een haven met daarachter een maanlandschap van zand en grind.

Naast een toelichting op hoe de plannen er uitzien, zal ook stilgestaan worden bij de landschappelijke waarden en de natuur die nu nog in en om het gebied aanwezig is. Het is een wandeling die niet geschikt is voor mensen die moeilijk ter been zijn. Een uitgebreidere routebeschrijving is te vinden op www.horst.sp.nl

Voor meer informatie:
Michael van Rengs,
telefoon 077 464 12 85

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie