Schip Scorpios aangekomen in Toverland

24-6-2010 door: Redactie
Afgelopen maandag arriveerde het schip Scorpios in Attractiepark Toverland in Sevenum. Scorpios is de nieuwste attractie van het park en wordt 8 juli officieel geopend.

Scorpios is een grote wildwaterschommel van 15 meter hoog en 16 meter breed. Uniek aan deze attractie is dat het schip een hellingshoek van 75 graden heeft. Vicky Vekemans van Toverland: "Het schip geeft het gevoel alsof je echt over de kop gaat, heel spannend dus. Dit is ook de enige attractie in Nederland met zo'n hellingshoek. De meeste andere schommelschepen hebben een hellingshoek van ongeveer 60 graden".

Naast de hellingshoek kent de attractie volgens Vekemans nog meer
bijzonderheden. "Er zitten ontzettend veel watereffecten in de attractie, dit maakt het wel heel bijzonder. Wat die watereffecten precies zijn, kan ik nog niet vertellen", aldus Vicky Vekemans.

Het verhaal achter dit schip sluit aan op het verhaal van Troje. Odysseus, de koning van het Griekse eiland Ithaka, vertrekt met zijn mannen en zijn schip Scorpios naar Troje om deze stad te overmeesteren. Na tien jaar wil hij terug naar huis. Hij bedenkt het plan van het houten paard van Troje. Het paard zet hij voor de poort van de stad en vaart weg met zijn leger. Nadat de mannen van Troje erachter komen dat het geen cadeau is, maar de schuilplaats van de mannen van Odysseus, wordt Odysseus gestraft door Poseidon. Hij vindt dat Odysseus vals gespeeld heeft en zorgt ervoor dat Odysseus met zijn schip in een zware storm terechtkomt. "In de attractie is het dus net alsof je in een storm op zee bent", zegt Vekemans. Het schip komt in een Grieks haventje te liggen, de Griekse mythologie wordt in het park hiermee verder uitgebreid.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie