Samenwerking Citaverde en Fontys

13-5-2010 door: Redactie
Citaverde College en Fontys Hogescholen in Venlo hebben afgelopen maandag een convenant ondertekend met als doel meer MBO-ers te stimuleren een HBO-opleiding te volgen. De vraag vanuit Greenport Venlo naar hoger opgeleid Food & Flower Management is groeiende. Reden voor de twee onderwijsinstellingen om samen te gaan werken.
Ondertekening van het convenant door Ans Christophe (Citaverde) en Jo Grouls van Fontys Internationale Hogeschool Economie

Volgens Leon Weijs van Fontys Hogescholen Venlo wordt de door­stroming van leerlingen van MBO naar HBO-niveau aantrekkelijker­ gemaakt. "Een MBO-opleiding duurt vier jaar. Wanneer een leerling daarna de HBO-opleiding Food & Flower Management volgt, krijgt hij of zij een half jaar studieverkorting. Een Citaverde-leerling boekt dan bij zijn HBO-studie een half jaar winst. Wanneer dit aanslaat, overwegen we zelfs een studieverkorting te ­geven van een heel jaar," aldus Weijs. Leerlingen die zich nu aanmelden voor de HBO-opleiding Food & Flower Management boeken al meteen een half jaar winst.

Greenport Venlo heeft een groeiende behoefte aan goed ­gekwalificeerde en praktisch opgeleide studenten. Mensen die inhoud en uitvoering geven aan agribusiness­-­activiteiten binnen de diverse ­bedrijven en organisaties die deel uitmaken van Greenport Venlo. Door middel van gerichte opleidingen op MBO-niveau (Citaverde College) en HBO-niveau (Fontys Hogescholen) trachten beide onderwijsinstellingen aan deze vraag vanuit het groene bedrijfsleven tegemoet te komen.

Het convenant werd ondertekend door Jo Grouls, directeur Fontys Internationale Hogeschool Economie, en Ans Christophe, lid van de raad van bestuur Citaverde College. In het document zijn de doorstroommogelijkheden vastgelegd voor studenten van de MBO-Greenport Business Opleiding van het Citaverde College, die de HBO-Food & Flower Managementstudieroute op de Fontys Campus Venlo willen gaan volgen.

De samenwerking heeft er dit schooljaar al toe geleid dat studenten van de Fontys Hogescholen, eerste­jaars MBO-ers van de Greenport Business Opleidingen coachen bij onder­nemersvraagstukken die zij vanuit hun stagebedrijven krijgen; vragen op gebied van concurrerend vermogen, innovatiekracht of efficiency in het ­productieproces. Het bedrijfsleven heeft ook baat bij deze vorm van samenwerking. De opdrachten die de eerstejaars leerlingen vervullen zijn, door de coachende rol van de HBO-studenten, van hoger niveau en krijgen daardoor een grotere waarde voor de organisatie. Zo ontstaat er een win-win situatie voor onderwijs en bedrijfsleven.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie