Salade van mihoen

10-6-2010 door: Redactie
Wekelijks stelt Jan Cremers, chefkok van het Maashotel in Broekhuizen, een recept samen met goede en eerlijke producten uit de eigen regio. Hiermee maakt u een (h)eerlijke ­maaltijd, waarvan de smaak van de producten optimaal naar boven komt.

Salade van mihoen met frisse dressing

Benodigdheden: (4 personen)

  • 250 gram mihoen
  • 400 gram kalkoenfilet
  • 1 kleine komkommer
  • 3 lente-/bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 150 gram peultjes
  • 2 eetlepels wokolie of
  • zonnebloemolie
  • 100 gram veldsla of jong bladsla
  • 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries)
  • 75 gram cashewnoten
  • 1 limoen of citroen


Voor de dressing:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel geraspte gemberwortel (of gehakte gembersnippers)
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 teentje geperste knoflook


Bereiding:

  • Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Laat afkoelen;
  • Snijd de kalkoenfilet in smalle reepjes. Halveer de gewassen komkommer in de lengte en snijd er smalle boogjes van. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes en de paprika zonder zaadjes in blokjes;
  • Haal de peultjes af, kook ze 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over;
  • Roerbak de kalkoenreepjes 10 minuten in de hete olie in een wok of hapjespan;
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de kalkoenfilet, komkommer, bosui, paprika, peultjes en mihoen;
  • Schik het mengsel op de veldsla. Strooi er koriander over en cashewnoten die licht geroosterd zijn in een droge hete koekenpan;
  • Leg er partjes limoen of citroen bij.


Tips:
De kalkoenfilet kan worden vervangen
door kipfilet of varkensfricandeau.
Vervang de chilisaus eens door enkele druppels tabasco.

 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie