Ru´ne omgebouwd tot Alcatrazz

3-6-2010 door: Redactie
In de afgelopen weken is de Kasteelru´ne in de Kasteelse bossen van Horst weer omgetoverd in het spectaculaire Alcatrazz-terrein. Aanstaande zaterdag zal dit breed georiŰnteerde dance festival voor de vierde keer losbarsten. Gezellig, sfeervol en goed georganiseerd. Danceliefhebbers van 18 jaar en ouder kunnen genieten van house, electro, hardstyle en early rave, gemaakt door nationale en internationale deejays.

Dit jaar zal de creativiteit van kunstenaars en wereldverbeteraars de invulling zijn van een nieuw vijfdepodium, Freak U Neak village. In deze area zullen kunstwerken en graffiti te bewonderen zijn. Creativiteit van bezoekers zelf is ook van groot belang. Bezoekers konden op de website een eigen creatie of idee voor Alcatrazz publiceren. Op dit communityplatform worden bezoekers in de gelegenheid gebracht zelf co-creator van Alcatrazz te worden.

Op deze unieke manier krijgen bezoekers de kans om hun eigen steentje bij te dragen en maken kans op een eigen plekje op het terrein. Ook is er een vingerverf-message-wall gecreëerd. Op dit stukje festivalterrein moet niets en mag alles. Chillen in de loungearea onder het genot van een heerlijke cocktail of lekker losgaan in de Silent Disco.

Artiesten

Dada Life
Of je ze nu kent of niet, de kans is groot dat jij al op een van de beats van dit Zweedse duo gedanst hebt. Dada Life mixt muziek van alle genres. Ze hopen met hun album het gevoel over te brengen alsof je tegen een muur inrijdt met een grijns op je gezicht, zoals Dada Life het zelf omschrijft. Ze zijn op het moment enorm aan het groeien. ’The Great Fashionista Swindle’, ’Vote Yes’ en ’Fun Fun Fun’ waren grote successen. Ook heeft Dada Life bestaande beats van artiesten zoals Laidback Luke, Alex Gopher en Dan Black geremixt. Grote tours door de VS en Australië, evenals optredens op de grote Europese festivals staan in 2010 op de planning van het Zweedse duo.

Marco V
Marco V hoort bij de populairste deejays ter wereld. Sinds het moment dat hij begon met draaien in De Danssalon in Eindhoven heeft hij vele successen gevierd. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke producenten van deze tijd en wordt bestempeld als de man met het grote talent. Trance, techno, progressive en meer relaxt geluid; Marco V is hierin op z’n best. Met zijn beats veroorzaakt hij opschudding over de hele wereld, zijn geluid werd snel ongekend populair en die populariteit blijft maar groeien. Marco’s kunsten zijn wereldwijd te zien.

Joost van Bellen
Een goede omschrijving van zijn muziekstijl is onvoorspelbaar, vernieuwend, wild en een sfeerbouwer. Van Bellen is een prominente deejay en party-organistor in Nederland. Hij stond aan de wieg van de ’house’-muziekstijl en is een begrip in zowel de Nederlandse als de Internationale clubscene. Zijn energie gaat gepaard met een grote speurtocht naar steeds weer nieuwe vormen van house-muziek.
Van Bellen kan omschreven worden als een innovator. De muziek die hij draait is in de loop der jaren veel veranderd van disco tot punk, rap tot house, speedgarage tot electro naar zijn huidige draailijst van distortion disko, dance-punk en techno rock.

Larry Tee
Deze New Yorkse deejay, club promotor en muziekproducent is de founder en raiser van de Electroclash, een mengelmoes van electro, synthpop, italo-disco, new wave en punk. Ook schreef hij de wereldhit ’Supermodel’ voor Rupaul en gaf sinds begin jaren 90 kleur aan de wilde Club Kids scene van New York. Tee zorgde voor een wereldwijde doorbraak van de term electro en mag dus wel benoemd worden tot de Godfather van de electroscene.
Club Badd is de naam van het nieuwe album van deze New Yorkse nachtclublegende. In dit album is ieder nummer ontstaan uit een samenwerking met jonge producers en clubsterren.

Bioweapon
Bioweapon is een nieuwe groep uit Sydney. Ze vestigen hun aandacht op uitgestrekte en stampende klanken van de hardstyle. Beide leden uit dit dynamische duo worden al vanaf jonge leeftijd beïnvloed door de dansmuziek. Ze remixen voor onder andere Alphabeat, Watergate, Riva en DJ Sharkey. Wereldwijd is er een grote vraag naar hun manische energie en expertise.
Bountyhunter
Deze belg begon al in 1990 in een kleine club met draaien en staat daarmee aan de voet van het hardcoretijdperk. Hij is dus al een tijdje actief maar staat nog steeds wekelijks op jump-feesten, classics of hardcorefeesten. Ook werkte hij op verschillende Bonzai-releases met Yves Deruyter, Francois en Franky Jones. Op dit moment produceert hij hardcore en hardstyle. In de toekomst staat electro nog op de agenda. Hij werkt samen met deejays als Darkraver, Rob, Panic, Stanton en Paul Elstak

Line-up nog beter dan vorig jaar
(interview met Paul van Rengs, de drijvende kracht achter Alcatrazz)

Wat verwacht je van Alcatrazz 2010?
Qua aantal bezoekers verwacht ik ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. De weersverwachting voor dit jaar is gelukkig goed, dat is erg belangrijk voor ons, omdat we twee podia hebben die niet overdekt zijn.

Hoe ziet zo’n Alcatrazz-dag er voor de organisatie zelf uit?
Voor iedereen van de organisatie ziet deze dag er anders uit. Ikzelf houd me bezig met het verwelkomen van gasten. Het wordt een drukke dag voor mij, ik denk dat ik de kans niet krijg om rustig van een optreden te genieten onder het genot van een biertje.

Welk optreden zou je zelf niet willen missen?
Dada Life wil ik echt niet missen. Dit Zweedse duo is enorm aan de weg aan het timmeren en groeit op dit moment ontzettend. Ik ben ook erg trots dat Dada Life dit jaar op Alcatrazz staat. Ook wil ik Joost van Bellen zien. Vorig jaar was hij ontzettend goed en toen heb ik het moeten missen. Vandaar dat ik dit jaar zeker van zijn optreden wil genieten!
Ik ben er ook erg trots op dat Marco V komt. Vorig jaar stond hij ook al op ons verlanglijstje, maar is het ons niet gelukt hem te boeken. Dit jaar is dat wel gelukt en daar ben ik erg trots op!

Ben je tevreden over de Line Up van dit jaar?
Ik ben heel erg tevreden! Ik zelf vind de Line-Up dit jaar beter dan die van vorig jaar. Daar streven wij ook naar, om ieder jaar een betere line up te kunnen presenteren. Het hangt natuurlijk wel van het publiek af, van welke muziek zij houden. En we zijn wel altijd afhankelijk van de ­beschikbaarheid van artiesten.
Met een act hebben we dit jaar onderhandelt, maar dat liep niet helemaal lekker, er werden rare eisen gesteld en dat soort dingetjes. Dus dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Voor de rest hebben we alles wat op ons verlanglijstje stond!

Loopt de organisatie op dit moment op schema?
We lopen zelfs voor! Meestal beginnen we op maandag met opbouwen. We hebben nu zaterdag ook al wat dingen gedaan, zoals tenten opbouwen. Vooral als het weer wissel­vallig is, heb je nog wat ruimte als het een keer gaat regenen.

Wanneer zijn jullie dit jaar met de voorbereidingen begonnen?
We zijn in oktober al begonnen met programmeren. Rond die tijd zijn we ook al gestart met het aanvragen van vergunningen en dat soort dingen. Vanaf januari zijn we met vijf personen full-time bezig met de organisatie. Tijdens het festival zelf zijn we met zo’n 250 mensen actief.

Het 5e podium is dit jaar iets bijzonders, kun je daar iets meer over vertellen?
Klopt. In eerste instantie wilden we ons op vier podia concentreren. Maar later hebben we besloten toch een vijfde podium te realiseren. Dit is een verzameling van verschillende stijlen muziek en activiteiten. Hierin is ook creativiteit van onze artiesten en onze bezoekers belangrijk.

Dit vijfde podium is ontstaan samen met het publiek. Men kon op de website ideeën kwijt en die zijn meegenomen in het concept van dit vijfde podium. We hebben Disco de Moelbear, een silent disco, waar het publiek zelf kan kiezen waar hij of zij naar luistert. De bezoekers hebben de keuze uit een aantal deejays die ter plekke staan te draaien. Ook komt Lemon Community. Zij draaien alle soorten dance, ze draaien stijlen die niet op de hoofdpodia gedraaid worden. Dan is er nog een compleet dorp gebouwd waar 800 tot 1000 pallets staan, hier kunnen graffiti-artiesten hun ding doen. Dit is helemaal ontworpen door een interieur-architect.

Bezoekers krijgen ook de kans om hun spullen tegen andere spullen te ruilen. Het aanbod om mee te ruilen verandert steeds, dit ligt er natuurlijk aan wat de bezoekers meenemen om te ruilen. Voor de bezoekers is ook een vingerverf-message-wall gemaakt. Hier kunnen ouderwets berichten gestuurd worden, even geen sms. Er kan verkleed worden, gedanst worden, alles is mogelijk!

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie