Record aantal inschrijvingen

19-1-2010 door: Redactie
Dit jaar worden de Special Olympics georganiseerd door Noord-Limburg. Dit is Het nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijk handicap. De gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray, Beesel, Bergen en Gennep zijn de gastheren voor dit evenement.

Er is inmiddels een record aantal inschrijvingen van 2256 sporters. Uiteindelijk hoopt de organisatie uit te komen op 2400 sporters en 700 begeleiders. De tweejaarlijkse Nationale Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking vinden plaats in het weekend van 4, 5 en 6 juni.
Het is voor het eerst dat een aantal gemeenten de handen in elkaar geslagen hebben om de Special Olympics samen te organiseren. Zij bundelen hun krachten met instanties en instelingen zoals MEE, Dichterbij en Huis voor de Sport.

De deelnemers kunnen in wedstrijdverband sporten in vijftien onderdelen zoals zwemmen, judo, atletiek, paardrijden en voetbal.
De activiteiten van het hoofdevenement worden verdeeld over sportaccommodaties in Venlo, Helden en Venray. Pendelbussen worden ingezet om de locaties met elkaar te verbinden. In alle andere gemeenten wordt een omvangrijk programma opgesteld met onder andere clinics, demonstraties en een Olympische tour door de participerende gemeenten. VVV-voetbalstadion De Koel is de plek voor de openings- en sluitingsceremonie.

De activiteiten van het hoofdevenement worden verdeeld over sportaccommodaties in Venlo, Peel en Maas (locaties in Panningen) en Venray. In alle gemeenten worden in aanloop naar het evenement side-events georganiseerd met onder andere clinics,demonstraties en een Olympische tour door de participerende gemeenten. In Seacon Stadion de Koel komt iedereen bij elkaar voor de openings- en sluitceremonie. Tevens wordt er op de parkeerplaats voor het stadion een Olympisch dorp ingericht met diverse activiteiten.

De deelnemers en hun begeleiders worden gehuisvest in een aantal recreatieparkenin de nabije omgeving van de sportlocaties. Voor het vervoer van en naar de activiteiten worden pendelbussen ingezet.

Prinses Maxima wordt benadert om de sluitingsceremonie bij te wonen. Zij zou de perfecte publiekstrekker zijn voor het evenement.

Bron: omroep venray

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie