Dodenherdenking Broekhuizenvorst en Broekhuizen

Het 4 Mei Comité Broekhuizen en Broekhuizenvorst organiseert zaterdag 4 mei de Dodenherdenking in beide dorpen. Herdacht worden de oorlogsslachtoffers uit Broekhuizen en Broekhuizenvorst en de militairen die sneuvelden in de strijd om beide dorpen.

Ook al is de oorlog lang geleden, de gruwelijke ontberingen mogen we nooit vergeten. Daarom staan we stil bij hen die als medeburger, verdediger of als bevrijder voor ons hun leven lieten. Ook heden ten dage worden we geconfronteerd met gruwelijke gebeurtenissen. Vrijheid is niet vanzelfsprekend.


Broekhuizenvorst

Voorafgaand aan de plechtigheden is in de kerk van Broekhuizenvorst om 19.15 uur een korte herdenkingsdienst. Daarna vindt bij het monument op het plein de herdenking plaats met toespraken, gedichten door kinderen uit beide dorpen, een kranslegging, een bloemenhulde en twee minuten stilte om 20.00 uur. Fanfare Broekhuizenvorst & Ooijen ondersteunt deze plechtigheden met gepaste muziek.


Broekhuizen

Na de herdenking in Broekhuizenvorst vindt om 20.30 uur in Broekhuizen op het kerkplein bij de monumenten de herdenking plaats. Dit gebeurt eveneens met toespraken, gedichten, kranslegging en bloemenhulde.