Raymond Knops opent campagnehuis

27-5-2010 door: Redactie
Het voormalige pand van Intertoys aan de Kerkstraat in Horst heeft de komende maand een bijzondere bewoner. In een stralende zon en onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie van Horst opende Camiel Eurlings er zaterdag het campagnehuis van Raymond Knops uit Meterik, nummer 23 op de CDA-lijst voor de kamerverkiezingen.

Het idee voor een campagnehuis heeft Knops afgekeken van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "Vanwege mijn werk als defensiewoordvoerder heb ik veel contact met Amerikaanse en Britse collega's. Daar hebben ze permanent dit soort kantoren." Vanuit het 'kantoor' wordt de hele campagne van Knops georganiseerd. Daarnaast staan vrijwilligers van het CDA er potentiële kiezers te woord over het CDA en de ideeën van Knops. Een unieke aanpak volgens Knops. "Geen enkel kandidaatslid heeft zoiets. Ik heb een harde kern van 20 vrijwilligers en nog ongeveer 40 mensen daaromheen. Dat krijg je in een stad niet voor elkaar, maar hier wel."

Raymond Knops is geboren in Hegelsom en woont inmiddels in Meterik. Door de week is hij meestal in Den Haag te vinden, maar hij blijft bewust in Horst aan de Maas wonen. "Je moet voeling houden met wat hier allemaal speelt. Als iedereen op een kluitje gaat zitten in Den Haag gaat de volksvertegenwoordigende rol verloren. Ik loop hier rond, ken veel mensen en ben aanspreekbaar. Die fysieke aanwezigheid is belangrijk. Juist bij deze baan moet je hier blijven wonen." Toch is de grote afstand tussen Meterik en Den Haag wel eens een probleem. "De afgelopen jaren zijn er vanwege spoeddebatten vaak ingelaste stemmingen waar je bij moet zijn. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat ik op werkbezoek was in Limburg en op stel en sprong naar Den Haag moest voor een stemming."
Hoewel Raymond Knops voor het CDA op de lijst staat, wil hij zich vooral profileren als kamerlid uit Noord-Limburg. "Op een heel aantal dossiers kun je als Noord-Limburgs Tweede Kamerlid veel betekenen voor de regio. Dan is het eigenlijk niet interessant of je van PvdA of CDA bent. Natuurlijk zijn de lijnen binnen het CDA korter dan met andere partijen, maar in Limburg heerst een sterk provinciaal gevoel van één voor allen, allen voor één."
Het is de derde keer dat Knops op de lijst staat voor de kamerverkiezingen. In 2003 stond hij op nummer 56, niet hoog genoeg om direct in de kamer te komen. Toen in 2005 Hubert Bruls burgemeester van Venlo werd, mocht Raymond Knops zijn plaats in de Tweede Kamer overnemen. Bij de verkiezingen van 2006 viel hij met een 45e plaats opnieuw net buiten de kamer, maar na de kabinetsformatie kwam er toch een plek vrij voor de politicus uit Meterik.
 
Ondanks dat Knops opnieuw flink is gestegen op de CDA-lijst is een kamerzetel nog allesbehalve veiliggesteld. "In de huidige peilingen is nummer 23 weer een spannende plek. Er is op dit moment veel beweging in het kiezerslandschap. Vijftig procent weet nog niet wat hij of zij gaat stemmen, dat is ongekend. We moeten knokken voor iedere stem, maar ik ga ervan uit dat we meer dan 23 zetels binnenhalen."

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie