Ravage op OLS-terrein door onweer

13-7-2010 door: Redactie
Met inktzwarte luchten, zware regenval en stormvlagen werd de hitte in de loop van maandagochtend verdreven. Hoofdofficier van Dienst bij de brandweer Hans Peters uit Horst sprak van tientallen meldingen die binnenkwamen betreffende omgewaaide bomen en afgescheurde takken. Persoonlijke ongelukken hebben zich volgens Peters voor zover bekend niet voorgedaan. Wel werd het OLS-terrein tijdens afbraakwerkzaamheden getroffen door noodweer met grote schade aan de tenten tot gevolg. Er raakte één vrijwilliger licht gewond aan zijn armen en gezicht maar hij kon na een bezoek aan de huisarts weer huiswaarts keren.

De brandweer van Horst aan de Maas was goed voorbereid op het noodweer dat was aangekondigd. "Op het moment dat het noodweer voorbij was, stroomden de meldingen binnen. Gelukkig betrof het in veel gevallen afgerukte takken en omgewaaide bomen. Alleen op het OLS-terrein in Grubbenvorst is er grote schade aan de tenten die men op dat moment aan het afbreken was", aldus de brandweerman.

Vicevoorzitter Hans Relouw van de stichting OLS Grubbenvorst: "Bij OLS heeft de weersgesteldheid een grote stempel gedrukt op het evenement. Zaterdag was het tijdens het kavelen loeiheet waardoor schutterijen die uitgeschakeld waren vrij snel naar huis gingen. Datzelfde gold voor de zondagochtend toen de twee overgebleven schutterijen uitmaakten wie D'n Um mee naar huis zou nemen. Het feit dat we nauwelijks 24 uur later getroffen werden door noodweer is een domper van jewelste voor ons. De schade is nu nog niet te overzien maar is groot. Gelukkig zijn we verzekerd voor zulke calamiteiten. Maar het voornaamste is dat er geen gewonden zijn gevallen", aldus Relouw. Het onweer vernielde de grote eettent terwijl de biertent naar het zich laat aanzien ontwricht is. Ook de inventaris in de tenten heeft schade opgelopen. Hoe groot die is, kon de organisatie nog niet zeggen. Op het buitenterrein knapten plusminus twaalf schietbomen af door stormvlagen.

Door de hitte van de afgelopen weken trok het OLS minder bezoekers dan was verwacht. "Dat is jammer, maar ik begrijp dat wel", zegt Peter Relouw, pr-man van de Grubbenvorster OLS-organisatie. "Neem zaterdag en zondag, dat was niet leuk meer. De warmte speelde iedereen parten, logisch dat wanneer schutters uitgeschakeld waren ze huiswaarts keerden. Het was gewoonweg te heet." Ondanks de geringere publieke belangstelling is de organisatie van het OLS tevreden. "We krijgen ook nu nog heel veel complimenten van schutterijen en bezoekers die ons feliciteren met de organisatie van het OLS", zegt Relouw. Hij voegt er wel aan toe dat de ravage door het noodweer op het OLS-terrein, een gigantische domper achterlaat bij alle vrijwilligers die zich met ziel en zaligheid hebben ingezet voor het OLS.

 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie