PvdA-PK sprak kiezers onv. aan

26-11-2009 door: Redactie
Birgit op de Laak lijsttrekker van PvdA-PK had meer verwacht van de verkiezingen in Horst aan de Maas. Het is allemaal anders gelopen dan gehoopt. Toch gaat de lijsttrekker niet bij de pakken neerzitten en blijft optimistisch ondanks het verlies van vijf naar drie zetels.

Al ruim een jaar voor de verkiezingen zijn PvdA en de diverse progressieve partners in de gemeenten Meerlo-Wanssum en Sevenum gestart met het bundelen van krachten. Het resultaat was een gecombineerde lijst PvdA-PK. Op die lijst kwamen gewaardeerde, ervaren raadsleden van PK, PKS, Nieuw Perspectief en PvdA aangevuld met verfrissend nieuw politiek talent.
Een lijst van potentiële raadsleden.

Birgit op de Laak: " De PvdA-PK wil politieke invloed aanwenden om juist in de komende financieel zeer moeilijke tijd ervoor te zorgen dat sociale en duurzame keuzes gemaakt worden. Voor ons betekent dat investeren in mogelijkheden voor passend werk voor iedereen en voorkomen dat ook maar één jongere van school komt zonder diploma. Niet bezuinigen op zorg en bijstand voor afhankelijke ­ouderen en mensen met een ­minimuminkomen. Wij hebben de afgelopen jaren met verstand gewerkt aan behoud van groen en waardevolle natuur, door in te zetten op concentratie van noodzakelijke economische ontwikkelingen. Wat ons betreft kan onze natuur en onze leefbaarheid verdere forse uitbreidingen van ­bedrijvigheid her en der in het buitengebied niet langer dragen," aldus de lijsttrekker.

Volgens Birgit op de Laak bindt die boodschap de progressieve partijen PvdA en PK en daarmee gingen ze de verkiezingen in. "Het heeft de kiezer echter niet voldoende aangesproken of we zijn er onvoldoende in geslaagd die boodschap over te brengen.
We zullen dit nader onderzoeken. Wij geloven in onze boodschap en onze genuanceerde politieke aanpak. Constructief meebouwen aan een krachtig en mooi Horst aan de Maas. Dat blijven we hoe dan ook doen", besluit Op de Laak.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie