Poll week 33 2012

16-8-2012 door: Redactie
Ik verdien zelf ook een onderscheiding

Het komt de laatste maanden weer regelmatig in het nieuws voorbij: een echte held of een goede vrijwilliger ontvangt een onderscheiding uit handen van een burgemeester of voorzitter. De afgelopen jaren zijn verschillende inwoners uit de gemeente Horst aan de Maas vereerd met een lintje of een andere blijk van waardering.

Sommigen vinden het uitreiken van al die lintjes, oorkondes, medailles, spelden, ordes en schouderklopjes overdreven. Iedereen doet wel eens iets goeds in de gemeenschap. Denk dan bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk bij de lokale sportvereniging of het verrichten van een heldendaad. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Anderen vinden een uitreiking voor iemand die zich enorm inzet voor de samenleving juist niet meer dan terecht. En sommigen zouden heimelijk zelf ook wel eens een keert in het zonnetje gezet willen worden.

Stiekem droomt iedereen toch wel eens van een lintje? Wie wil er nou niet horen dat dat wat je doet, goed voor de samenleving was of dat iemand blij is met je? Ik verdien ook een onderscheiding. Wat vindt u?

Uitslag:

Eens: 52%
Oneens: 48% 

Bespreking:

 Een onderscheiding ontvangen is een mooi compliment voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor een medemens, de directe omgeving of de samenleving. Dat kan een heldendaad zijn of 55 jaar gras knippen voor de plaatselijke tennisvereniging. Een lintje, een medaille of een speciaal vervaardigd beeldje, het staat mooi om de hals, op de revers of op de boekenkast. Toch vindt slechts een bescheiden meerderheid van 52% van de stemmers op onze poll van twee weken geleden zichzelf een Oscar of een Ridderorde waard. Een poll waarin gevraagd werd of u vindt dat u een onderscheiding verdient.

De vraag die dan rijst: waarom vindt u dat u een onderscheiding heeft verdiend? En moet dat dan een schouderklopje van de baas, een compliment van de buurvrouw of een zilveren bokaal van anderhalve meter hoog zijn? Blijkbaar waren de voorstemmers op deze poll dan wel weer zo bescheiden om geen verdere toelichting op hun keuze te geven. En misschien is dat wel de verdienste van de inwoners van Horst aan de Maas: bescheidenheid siert de mens.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie