Poll week 31

12-8-2010 door: Redactie
Het is geldverspilling dat het woonzorgcomplex Mikado in Horst al na vijftien jaar gesloopt wordt

In deze editie van HALLO kunt u lezen dat de zorgorganisatie Dichterbij heeft besloten dat het woonzorgcomplex Mikado wordt gesloopt. Dichterbij is van mening dat de opvang van cliënten op een locatie niet meer in de visie van de zorginstelling past. Daarnaast vind de zorginstelling het gebouw te duur. Het gebouw staat er nu vijftien jaar.

Er zijn in het afgelopen jaar alternatieven overwogen. Zo werd bekeken of de gemeente een cultureel centrum in het gebouw zou kunnen onderbrengen. Dit bleek geen haalbaar concept. Ook de optie om lokale verenigingen in het gebouw te huisvesten bleek niet haalbaar. Bedrijfseconomisch gezien is het voor de organisatie Dichterbij de beste oplossing, maar toch rijst direct de vraag of het geen verspilling van geld is om een gebouw na vijftien jaar al te slopen.

Uitslag:

Aantal stemmen: 53
Eens: 92
Oneens: 8%

Bespreking:

Ruim 90% van de stemmers op onze poll vindt dat het geldverspilling om het woonzorgcomlex Mikado na vijftien jaar al te slopen. Het besluit tot sloop is genomen door de zorgorganisatie Dichterbij. Er zijn in het afgelopen jaar wel alternatieven overwogen om het complex een andere bestemming te geven, maar volgens de organisatie bleken deze alternatieven bleken niet haalbaar.
Uit een reactie van een van de stemmers, Marc uit Horst, blijkt dat hier toch enige twijfel over bestaat: “Het is te gek voor woorden om zo’n gebouw te slopen, is er dan geen enkele andere mogelijkheid om hier invulling aan te geven? Mij lijkt het een mooi gebouw om er een jeugdherberg te realiseren in samenwerking met de overkoepelende organisatie van Stayokay Hostels.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie