Poll week 30

12-8-2010 door: Redactie
De winkels in Horst moeten op zondag gewoon gesloten blijven

Vanwege de toeristische status die Horst heeft, kan het zijn dat voortaan iedere zondag de winkels in het centrum open zijn. Voor de een is dat een zegen, voor de ander een gruwelbeeld. Veel ondernemers klagen dat ze door ook nog op zondag de deuren te openen, extra personeel moeten inhuren of hun eigen vrije tijd moeten opofferen om de winkel te bemensen. En dan is het nog maar de vraag of dit veel extra inkomsten oplevert. Misschien is het winkelcentrum van Horst gewoon te klein om op zondag veel bezoekers te trekken, ondanks dat het aantal toeristen toeneemt.

Andere ondernemers zien juist kansen om de mensen binnen te halen die nu nog op zondag vanuit Horst aan de Maas naar de outlet in Roermond rijden om te gaan shoppen. Wat vindt u? Moeten de winkels in Horst op zondag gesloten blijven?

Uitslag:

Aantal stemmen: 72
Eens: 71%
Oneens: 29%

Bespreking:

24-uurseconomie, altijd bereikbaar en altijd open? Niet in het centrum van Horst. Tenminste als het aan de stemmers op onze poll ligt. Bijna driekwart gaf aan het eens te zijn met de stelling en stemmen daarmee tegen een plan om de winkels in het centrum van Horst de mogelijkheid te geven om altijd op zondag open te zijn. Sommige winkeliers zullen het roerend eens zijn met deze peiling. Zij hoeven zich dan niet in allerlei bochten te wringen of moeten dat laatste beetje vrije tijd opgeven om ook nog eens op zondag de deuren te openen. Andere ondernemers willen echter gebruik maken van het feit dat er, zeker in de zomer, steeds meer toeristen naar onze regio komen die eventueel ook gaan shoppen in Horst.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie