Poll week 25

8-7-2010 door: Redactie
De Floriade interesseert me niet

In 2012 staat een groot deel van onze regio in het teken van de Floriade. Op het terrein van deze internationale tuinbouwtentoon­stelling wordt de komende tijd begonnen met de bouw van een flink aantal ambitieuze panden zoals een Wereldpaviljoen en de Innovatoren die als blikvanger langs de A73 komt te staan.

Afgelopen zondag was tijdens het evenement Floriade Invites het terrein voor de laatste keer open voor publiek. Ongeveer 22.000 mensen kwamen een kijkje nemen op het Floriade-terrein waar vooralsnog weinig te zien was. Ondanks dat de provincie Limburg en de gemeente Horst aan de Maas flink wat geld en energie in het evenement stoppen, is het maar de vraag of het merendeel van de inwoners om het evenement staat te ­springen. Hoe kijkt u hier tegenaan?

 

Uitslag

  • Eens 51%
  • Oneens 49%
  • Aantal stemmen 4

Bespreking:

Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de Floriade in 2012 zijn in volle gang. De aandacht voor deze wereldtuinbouwtentoonstelling zal de komende tijd alleen maar toenemen. Als redactie van HALLO Horst aan de Maas vroegen wij ons af of de Floriade alleen een feestje van bestuurders en enkele ondernemers is en niet van de ’gewone man of vrouw’ uit Horst aan de Maas. Onze poll geeft hier geen uitsluitsel over. De mensen die niets om de Floriade geven, vormen slechts een lichte meerderheid van 51 procent. Henk Roenhorst uit Horst is in ieder geval niet één van hen. “Moeten we eindelijk eens niet af van het eng-Limburgse denken?”, schrijft hij. “De Floriade is een wereldtentoonstelling die uiteindelijk veel op kan leveren, qua good-will en qua euro’s voor fabrikant en zakenman. Hoe dan ook, we zijn ermee begonnen en we moeten doorzetten!”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie