Poll week 24

17-6-2010 door: Redactie
Eigenaren moeten er alles aan doen om te zorgen dat hun huisdieren anderen geen overlast bezorgen

Hondenpoep op straat, het staat ieder jaar steevast in de toplijst van ergernissen. Ook de gemeente Horst aan de Maas ergert zich groen en geel aan de hondendrollen en legde onlangs op de gemeentepagina's in de HALLO nog eens uit dat binnen de bebouwde kom honden aangelijnd moeten zijn en dat hondenpoep door het baasje van de hond moet worden opgeruimd. Honden zijn echter niet de enige huisdieren die bij anderen ergernis opwekken.

Katten worden meestal niet aangelijnd uitgelaten en de dieren die buiten mogen, doen hun behoefte wel eens in ­andermans tuin. In Sevenum lijkt het erop dat iemand zijn haat tegen katten niet meer in bedwang heeft. In de wijk Het Luttel zijn de afgelopen tijd al negen katten op onverklaarbare wijze verdwenen. Als het klopt dat iemand doelbewust katten uit de weg ruimt, gaat dat zeker te ver. Je kunt je echter wel afvragen of de baasjes hun huisdieren niet beter in de gaten moeten houden om ervoor te zorgen dat hun geliefde Felix of Rakker anderen niet tot last is.

Bespreking:

De poll van week 24 was misschien teveel een open deur. Op vier procent na waren alle stemmers het er over eens dat eigenaren van huisdieren alles in het werk moeten stellen om ervoor te zorgen dat hun huisdieren anderen geen overlast bezorgen. Peter uit Sevenum gaf in een reactie aan dat hij wel kan begrijpen dat mensen die last hebben van katten van alles proberen om deze huisdieren te verjagen. “Als een kat eenmaal een vis uit een vijver heeft gehaald en weet dat er nog meer vissen in de vijver zwemmen komt deze zeer zeker terug. Het mag niet zo zijn dat een katteneigenaar de kat vrij rond laat lopen en dat anderen kosten moeten maken om hun tuin of vijver katvrij te maken. Honden mogen ook niet vrij rond lopen. Zelf heb ik ook veel last gehad van katten en ik heb via de gemeente de dierenambulance een kattenval laten plaatsen in mijn tuin. Daar zijn meerdere zwerfkatten mee gevangen.”

Uitslag:

stemmen: 60
eens: 96%
oneens: 4%

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie