Poll week 10 2012

8-3-2012 door: Redactie
Ik kan niet wachten tot de Floriade open gaat

Op 5 april is het zover. Dan opent de Floriade haar deuren voor het publiek. De voorbereidingen voor de Wereldtuinbouwexpo, die 180 dagen duurt, zijn nog in volle gang. Her en der duiken inmiddels de mooiste foto´s op van prachtige paviljoens en de nieuwsberichten over de Floriade volgen elkaar in rap tempo op.

Maar hoe zit het eigenlijk met het Floriadegevoel bij ons, de inwoners van Horst aan de Maas? Zien wij de tentoonstelling net zo fleurig tegemoet als de horeca, de gemeente en de deelnemende bedrijven? Gaan wij straks ook de bloemetjes buiten zetten? Of zijn we inmiddels allergisch geworden voor al het nieuws dat als stuifmeel over ons wordt uitgestort? En staan we toch wat sceptisch tegenover de rooskleurige economische verwachtingen voor de regio rond en na de Floriade? Of leggen de wij alle scepsis naast zich neer en gaan we straks massaal naar de Floriade? Kortom, zeggen we straks met zijn allen: “Ik kan niet wachten tot de Floriade open gaat”? Wat vindt u?

Uitslag:

Eens: 46%
Oneens: 54%

Bespreking:

De Floriade opent op 5 april haar deuren. Hoe staan de inwoners van Horst aan de Maas tegenover de Wereldtuinbouwexpo? Gaan wij straks met zijn allen kijken, of laten we de Floriade links liggen? Een kleine meerderheid van de stemmers, 54 %, staat niet te trappelen om naar de Floriade te gaan. Een minderheid van 46% heeft er wel zin in. Het tekent de verdeeldheid in Horst aan de Maas, hoewel niet gezegd is dat alle mensen die tegen de stelling hebben gestemd, niet alsnog naar de tentoonstelling gaan.

Op de website van HALLO nam een lezer de gelegenheid te baat om het probleem van de volkstuinen in onze gemeente onder de aandacht te brengen. Volgens andere lezers was dit niet relevant. Diverse lezers gaven aan wel interesse te hebben voor de Floriade. Over ruim 180 dagen weten we welk standpunt de inwoners van Horst aan de Maas ten aanzien van Floriade 2012 hebben ingenomen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie