PlasticPunt open op 21 mei

20-5-2010 door: Redactie
Op vrijdag 21 mei gaat het Plastic Punt aan de Kerkstraat in Horst open. U kunt hier verpakkingsafval inleveren, als aanvulling op de maandelijkse inzameling van plastic afval in zakken. Plastic Punt zamelt behalve kunststof ook drankenkartons en blik in.

Het PlasticPunt is een uniek pilotproject. Horst aan de Maas is de eerste gemeente in Nederland met dit systeem. In het Plastic Punt staat een innovatieve machine voor "vormvast" plastic, zoals flesjes, flacons, tubes en bakjes. Deze machine herkent verpakkingen aan de streepjescode.
De verpakking wordt na inname in kleine stukjes geshredderd en gesorteerd per soort kunststof. Door deze sortering aan de bron kan het plastic hoogwaardig hergebruikt worden. Ook is er door het versnipperen minder transport nodig.

Er is ook voordeel voor u. Voor elke plastic verpakking met streepjescode ontvangt u een spaarpunt. Met uw spaarpunten kunt u korting krijgen op speciale actieartikelen met Plastic Punt logo.
Er is ook een spaaractie voor verenigingen. U kunt uw tegoed dus ook aan uw vereniging doneren.

Het inleveren van de verpakkingen is eenvoudig. Bovendien is er altijd een medewerker van het Plastic Punt aanwezig om uitleg te geven en uw vragen te beantwoorden.

De openingstijden van het Plastic Punt zijn:
Maandag / donderdag van 8.00 - 20.00 uur
Vrijdag van 8.00 - 21.00 uur
Zaterdag van 8.00 - 19.00 uur
Zon- en feestdagen gesloten

Het pilotproject van Plastic Punt loopt tot eind 2011. Deze zomer sluit de retourette bij de Jan Linders Supermarkt in Horst, na een interne verbouwing. Tot de verbouwing blijft de retourette open. Daarna is het PlasticPunt een goed alternatief.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie