OfficiŽle opening PlasticPunt

3-6-2010 door: Redactie
Op woensdag 9 juni om 10.00 uur wordt het PlasticPunt aan de Kerkstraat in Horst officieel geopend. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. De eerste 1.000 bezoekers na de officiŽle opening krijgen gratis een handige PlasticPunt-tas cadeau, uiteraard gemaakt van gerecycled plastic!

Het PlasticPunt is een uniek pilotproject voor het inzamelen van verpakkings­afval. Een innovatieve machine herkent plastic verpakkingen aan de streepjescode. De verpakking wordt na inname in stukjes geshredderd en gesorteerd per soort kunststof. Hierdoor kan het plastic hoogwaardig hergebruikt worden en is er minder transport nodig. Horst aan de Maas is de eerste gemeente in Nederland die experimenteert met dit systeem.

Op vrijdag 21 mei is het Plastic Punt al informeel open gegaan voor bezoekers. De afgelopen twee weken is proefgedraaid. Steeds meer mensen laten zich ter plekke informeren over de gang van zaken. Niet alleen verenigingen uit Horst, Hegelsom, Meterik en Melderslo zijn geïnteresseerd in het spaarprogramma, ook uit Kronenberg heeft zich een vereniging gemeld. De eerste week zijn al ruim 2.500 spaarpunten uitgereikt aan verenigingen. Tevens hebben mensen gebruik gemaakt van de kortingsactie van Plus supermarkt.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie