Opening nieuwe expositie IROK

di 23 apr, 13:30 Cultuur
Afbeelding

In galerie IROK in Horst opent zondag 28 april de expositie ‘Lijn’. Te zien is werk van vier kunstenaars, die bij de gratis toegankelijke opening van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn.

Van de Japanse Sachiyo Kaneko is moderne kalligrafiekunst te zien. Haar werk reflecteert haar kijk op de wereld. Kaneko meent dat het creëren van kunst een vorm van meditatie moet zijn. Haar kunst is de weerspiegeling van haar gedachten, het onderbewustzijn dat totaal vrij is van ego.

Het werk op papier van de Duitse Julia Gubitz is een ruimtelijk lijnenspel. De lijn creëert de illusie van een object, een plattegrond, een gevel, een volledige kamerinrichting, om je blik vervolgens grondig te verwarren. Niets klopt hier meer. De perspectieven veranderen voortdurend.

Loek Hambeukers toont bronzen objecten. Het lijken artefacten, opgegraven voorwerpen uit een onbestemde voorbije tijd, waarvan functie en betekenis amper nog te duiden zijn.

Sacha Brienesse exposeert glasobjecten met kleine gravures. Brienesse wordt geïnspireerd door de natuur en vindt daarin structuren die ze in haar tekeningen gebruikt. Die structuren zitten opgeslagen in haar onbewuste brein.

Na zondag is de expositie tot en met 30 juni van dinsdag tot en met zondagmiddag te bezoeken in galerie IROK, Meldersloseweg 6 in Horst.