Orde van verdienste Meulewiekers voor Theo van Rens

7 feb 2024, 12:30 Cultuur
Afbeelding

Het Jeugdcomité Meterik zet jaarlijks iemand uit Meterik in het zonnetje die zich sterk heeft gemaakt voor het dorp. Ditmaal is dat Theo van Rens. Op carnavalsmaandag, 12 februari, ontvangt hij uit handen van prins Aswin I het door Lau Wijnhoven vervaardigde beeldje van De Drie Vrouwen.

Van Rens is al vanaf 1978 lid van volleybalclub VCM’70/VC Trivia. Al snel was hij behalve als speler ook als jeugdcoach, scheidsrechter en commissielid actief. Na een periode als jeugdbestuurslid trad hij vervolgens als penningmeester toe tot het bestuur van de volleybalclub. Daarna werd hij voorzitter, niet zoals gepland drie jaar, maar liefst dertien jaar, tot aan de fusie tot VC Trivia. Naast het bestuurswerk hield Van Rens zich ook bezig met de zoektocht naar een nieuwe accommodatie. Dit resulteerde in het volleyballen van VC Trivia in de Dendron Sporthal en zeer recent de oplevering van de nieuwe sporthal in Meterik. Van Rens zocht ook de samenwerking met andere (jeugd)verenigingen in de werkgroep Kansrijk Meterik.

Naast al zijn werk voor de volleybalclub is Van Rens sinds 1980 misdienaar/acoliet in de Meterikse kerk. Met zijn vriendengroep de Verkeskôp is Van Rens niet weg te denken uit het carnaval van de Meulewiekers. Al zijn werk voor de Meterikse gemeenschap verricht Van Rens met een enorme gedrevenheid en inzet, al blijft hij daar zelf bescheiden onder.