Workshop positief opvoeden in bibliotheek Horst

7 jan 2024, 19:42 Cultuur
Afbeelding

Twee experts op het gebied van positief opvoeden en weerbaarheid verzorgen op dinsdag 16 januari een workshop. Deze workshop, die bestemd is voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, vindt plaats in de bibliotheek in Horst.

Veel jonge ouders en verzorgers worstelen met opvoedvragen. Er zijn nog maar weinig plekken in de gemeente waar ze terecht kunnen met vragen rondom de opvoeding van hun kinderen. BiblioNu wil voorzien in de behoefte van jonge ouders om meer te weten te komen over opvoeden.

Door positief op te voeden bieden ouders het kind een positieve en veilige plek om op te groeien. Dit bevordert het zelfvertrouwen van het kind waardoor het zich beter ontwikkelt. Maar ook de ouder zelf zal door het positief opvoeden merken dat het opvoeden leuker, makkelijker en met minder strijd verloopt. Voor kinderen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen en grenzen aan te geven, kunnen de ouders terecht bij de training bij BiblioNu.

De workshop Positief opvoeden duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via www.biblionu.nl/agenda of de betaalpaal in de bibliotheek.