Winterwandeling in Meerlo

18 dec 2023, 09:05 Cultuur
Afbeelding

In Meerlo vindt traditioneel op de eerste zondag na Nieuwjaar de Winterwandeling plaats, een sportief maar vooral recreatief evenement dat niet meer weg te denken is na de feestdagen. Dit keer vinden de wandeltochten plaats op zondag 7 januari.

De wandelaars kunnen onderweg genieten van afwisselende landschappen en natuurontwikkeling. De route loopt dit jaar deels over unieke stukken privéterrein. Er zijn wandelingen uitgezet van omstreeks vijf, tien en vijftien kilometer. Tijdens elke wandeling is er tijd ingeruimd voor een pauze. Zoals elk jaar hebben de organisatoren ook ditmaal een unieke plek gevonden om te pauzeren. Hier kunnen de wandelaars genieten van koffie, thee, ranja of warme chocolademelk met iets lekkers.

Starten is mogelijk tussen 10.00 en 13.00 uur. De start is bij muziekzaal De Speulplats aan de Mgr. Jenneskensstraat 7 in Meerlo. Hier is ook het eindpunt, waar na afloop nog soep of een drankje kan worden genuttigd. Deelnemers ontvangen een routebeschrijving op papier. De route kan ook ter plekke op telefoon of navigatie worden geladen.

De organisatie van de wandeling is in handen van SamenLoop Horst aan de Maas. Het motto is #WandeltegenKanker. De opbrengst komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding, Kanker Onderzoekfonds Limburg en het Toon Hermanshuis Noord-Limburg.