De letselschadeadvocaat: een vak apart!

7 dec 2023, 13:20 Algemeen
Afbeelding

Als je letsel hebt opgelopen door bijvoorbeeld een ongeval in het verkeer of op je werk, komt er vaak veel op je af. Een letselschadeadvocaat kan dan veelvoor je uit handen nemen, zodat jij je kunt richten op je herstel. En dat kost je meestal helemaal niets!

Niet iedere advocaat of jurist die letselschadezaken behandelt is echter evenzo gespecialiseerd. Dat komt omdat in principe iedereen letselschadezaken mag behandelen en zich specialist mag noemen. Letselschadeadvocaat is geen beschermde titel, terwijl het hebben van de juiste kennis nu juist zo belangrijk is in letselschadezaken. Vergelijk het maar met klussen: als je je tuin wilt laten doen, zul je kiezen voor een hovenier, maar die hovenier schakel je waarschijnlijk niet in voor het stucen van je muren. Daarvoor zul je een stucadoor inschakelen, toch?

De letselschadeadvocaten bij Van der Putt Advocaten hebben een specialisatie opleiding op het gebied van letselschade afgerond en zijn aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en/of de Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade(ASP). Daarmee weet je zeker dat je een advocaat in de arm neemt die overde juiste kennis beschikt.

Wat veel mensen zich namelijk niet realiseren, is dat het bij letselschade om meer gaat dan om vergoedingen in geld. Misschien zijn er door jouw letsel wel aanpassingen nodig in jouw woning of auto of kun je je eigen werk niet meer doen. Waar nodig schakelteen letselschadeadvocaat dan, samen met de aansprakelijke partij (meestal een verzekeraar), de juiste hulp in. Een goede letselschadeadvocaat zal bovendien altijd met jou overleggen welke mogelijkheden er in jouw zaak zijn, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. De letselschadezaak draaitimmers om jou!

Als iemand anders aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval, mag jezelf kiezen door wie je jouw belangenlaat behartigen. Op grond van de wet moet de aansprakelijke partij de kosten van een letselschadeadvocaat vergoeden. Het inschakelen van of het overstappen naar een letselschadeadvocaat kost jou in dat geval dus niets.

Je kunt altijd vrijblijvend het gesprek aangaan met een van onze, in letsel-schade gespecialiseerde, advocaten. Ook als de aansprakelijkheid nog niet erkend is, ben je welkom om contact op te nemen met ons kantoor.

Lisa Verhagen, Van der Putt Advocaten