Nieuwjaarstoespraak 2010

7-1-2010 door: Redactie
Tijdens de Nieuwjaars bijeenkomst in ’t Gasthoes te Horst op vrijdag 1 januari sprak waarnemend burgemeester Kees van Rooij alle aanwezige bezoekers toe.
Videoregistratie van de nieuwjaarstoespraak burgemeester Van Rooij

Welkom, dames en heren, vanmorgen bij de officiële start van de nieuwe gemeente Horst aan de Maas. Vandaag staan we aan het begin van een nieuw jaar én aan het begin van een nieuw bestuurlijk tijdperk vol uitdagingen en kansen. Voor ik daarover verder ga is het goed om nog even achterom te kijken. Wat er allemaal gepasseerd is in het bestuurlijke jaar 2009 daar zal ik nu weinig over gaan vertellen, dat zullen straks Sacha van de Ven en Marc Joosten – op hun eigen wijze - doen. Wel is het gepast om aan het begin van het nieuwe jaar even stil te staan bij al die mensen die er vorig jaar bij de start van het jaar nog wel bij waren en nu niet meer; vrienden, bekenden, partners, collega’s. Mensen die we in het leven zijn kwijtgeraakt maar waar we met goede herinneringen aan zullen blijven denken.

De afgelopen maanden is er ook veel aandacht geweest voor het opheffen van de oude gemeenten Sevenum, Meerlo-Wanssum en Horst aan de Maas. Er is uitvoerig teruggeblikt op het verleden, soms tot een ver verleden, zelfs tot van voor onze huidige jaartelling. Terugkijken dat vaak gepaard ging met weemoed, want afscheid nemen doet pijn. En het is goed dat deze afscheidsbijeenkomsten en festiviteiten er geweest zijn.

Maar vandaag is het moment gekomen om definitief een punt te zetten achter het achterom kijken en afscheid nemen. Vanaf vandaag kijken we vooruit naar een nieuwe toekomst voor een nieuwe gemeente bestaande uit 16 dorpen met elk een eigen karakter en geschiedenis en nu met elkaar verbonden in één nieuwe bestuurlijke eenheid: de nieuwe gemeente Horst aan de Maas. Een nieuwe gemeente die meer moet en zal zijn dan de optelsom van 16 gemeenschappen. Een nieuwe gemeente die met ruim 40.000 inwoners zijn ‘mannetje’ zal staan in de nieuwe regionale verhoudingen, zelfbewust en met oog voor de gezamenlijke belangen. Een gemeente die in oppervlakte de grootste gemeente van Limburg wordt.

 

  • Klik hier voor de video van de nieuwjaarsconference 2010
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie