Nieuwjaarsduik Horst

10-12-2009 door: Redactie
Op 1 januari 2010 is het weer zover. Voor de tiende keer kunnen liefhebbers een duik nemen in het waarschijnlijk ijskoude water in de Kasteelsche Bossen. In 2001 vond het evenement voor de eerste keer plaats. Een klein aantal waaghalzen durfde het toen aan. Sinds die tijd is de Nieuwjaarsduik steeds gegroeid. Steeds meer lefhebbers durven het aan. Duizenden belangstellenden volgen de activiteit op afstand.
Massale belangstelling in 2009

De hoofdattractie is natuurlijk de duik. De ervaring leert dat daarnaast elk jaar spontaan een openlucht nieuwjaarsreceptie ontstaat. Velen brengen de beste wensen aan elkaar over. Dit jaar gaat de organisatie weer verder.
Het gebruikelijke tentenkamp met kleedruimtes, organisatiepost en cateringtent wordt uitgebreid met een groot strandpaviljoen. Vanaf 11.00 uur staat de koffie klaar. Na de duik vindt hier ook de after-party plaats voor toeschouwers én duikers. Prijzen worden uitgereikt en er is een tombola. Muziek wordt verzorgd door een dj. Ook is er miniconcert uitgevoerd door The Kleptomaniacs.

Sinds jaar en dag is een goed doel verbonden aan de Nieuwjaarsduik. Het vorig jaar is een bedrag van 1.752 euro verzameld voor een ontwikkelingsproject in de Ghanese stad Kandiga. Mede hierdoor kon een waterput worden geslagen in deze door droogte geteisterde plaats. De opbrengst van de komende duik gaat opnieuw naar Kandiga. De opbrengst zal dit jaar besteed worden aan een overdekte ontmoetingsplaats in het dorp. Een en ander loopt via de Stichting Vrienden van Cristopher.

De verkoop van duikbewijzen is vanaf 5 december van start gegaan. De eerste 150 inschrijvers ontvangen een unieke herinneringsspeld. Dit is ter gelegenheid van het jubileumjaar. Verder heeft elke deelnemer aan deze Unox duik recht op een ijsmuts en een kop erwtensoep.

De duikbewijzen zijn verkrijgbaar op vijf adressen in Horst. Liefhebbers kunnen ook inschrijven via www.coldturkey.nl. Hierop is ook alle benodigde verdere informatie te vinden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie