Nieuwe voorzitter dorpsraad Tienray

29-7-2010 door: Redactie
De dorpsraad van Tienray heeft een nieuwe voorzitter. De 41-jarige Teilhard Herraets werd afgelopen maandag tijdens de laatste vergadering van de raad voor de grote vakantie aangesteld. Herraets is geboren en getogen in Horst en woont sinds 1993 in Tienray. Teilhard is gehuwd met Margret en samen hebben ze een dochter van 4 jaar oud.

Na jaren actief te zijn geweest in de kappersbranche , maakte Teilhard vijf jaar geleden de keuze over te stappen naar het onderwijs. De eerste twee jaar deed hij dat in combinatie met zijn kapsalon in Venlo. Die combinatie was echter qua uren niet vol te houden en hij besloot in het onderwijs door te gaan om zo zijn kennis over te dragen aan jonge, enthousiaste aankomende kappers. Herraets geeft les bij de Gilde Opleidingen in Venlo.

Op de vraag hoe hij bij de dorpsraad betrokken raakte zegt Herraets: "Tijdens de presentatie van de DOP (dorpsomgevingsprogramma), werd er gevraagd of er mensen waren die aan een werkgroep wilden deelnemen. Verkeer en veiligheid sprak mij erg aan en ik ben toen in deze werkgroep gaan zitten. Vanuit mijn opgave en belangstelling voor deze werkgroep werd ik door leden van de dorpsraad benaderd of ik belangstelling had om in dit orgaan plaats te nemen. Gezien het feit dat de dorpsraad geen voorzitter meer had, leek het mij een mooie uitdaging om zitting te nemen in de raad met het vooruitzicht de vacature als voorzitter in te vullen."

De nieuwe voorzitter woont graag in 'Tiendere'. "Het is een mooi en actief dorpje dat veel gastvrijheid kent. Toen ik hier circa 17 jaar geleden kwam wonen, viel mij op dat het dorp gedragen wordt door haar bewoners. Kom je hier oorspronkelijk niet vandaan, dan is de belangstelling groot in wie je bent en wat je doet. Je hoort er meteen bij. Wat ik heel bijzonder vond, was hoe jongeren in Tienray carnaval vieren, heel spontaan en gastvrij. Tijdens die dagen kwamen jeugdige bezoekers uit alle omliggende dorpen naar Tienray om mee te vieren", aldus de nieuwe voorzitter.

De nieuwe voorzitter wil zich met name inzetten voor een goed leefmilieu voor jong en oud in het dorp. Op dit moment telt de dorpsraad zes leden. Herraets wil de sterkte van de raad naar zeven of negen personen uitbreiden. "Sinds de overgang naar Horst aan de Maas merk ik dat dorpspolitiek nog belangrijker geworden is. De druk op ieder lid zal de komende tijd alleen maar toenemen waardoor extra hulp welkom is", zegt de Tienraynaar.

Uit de DOP zijn een aantal speerpunten naar voren gekomen. Zo krijgt verkeer en veiligheid wat de nieuwe voorzitter betreft extra aandacht. Maar ook het Parochiehuis, Klein Lourdes, het behoud van het verenigingsleven, de kermis, de schoolgaande jeugd en de ouderen in Tienray zijn aandachtspunten waar Herraets zich voor wil inzetten. Hij hoopt dat de samenwerking tussen de gemeente Horst aan de Maas en de dorpsraden goed blijft. "Ik denk dat wanneer we goed blijven samenwerken, er voor ons als dorpsraad en Tienray een mooie toekomst is weggelegd. Belangrijk daarbij is, dat we goed naar elkaar luisteren en samen blijven zoeken naar gepaste oplossingen", besluit Herraets het vraaggesprek.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie