Nieuwe televisies voor bewoners Elzenhorst

29-7-2010 door: Redactie
Bewoners van de geriatrie-afdeling van verzorgingstehuis Elzenhorst hebben zes nieuwe televisies in hun gezamenlijke huiskamers hangen. De grote schermen zijn geschonken door stichting Vrienden van Verpleeghuis Elzenhorst.
De Vrienden van Elzenhorst Wim Keijsers, Harry Peeters en Frans Litjens samen met Jessie Pluim van De Zorggroep

De stichting Vrienden van Verpleeghuis Elzenhorst zamelt al meer dan 25 jaar geld in voor het welzijn van de bewoners van Elzenhorst. Door middel van rommelmarkten in het voor- en najaar, boekenmarkten en het in- en verkopen van inboedels proberen de tien vrienden van de stichting zoveel mogelijk geld op te halen.

De stichting zorgde eerder al voor een eigen internetcafé, een verrijdbare keuken en sfeerhaarden voor de bewoners van het verpleeghuis. Harry Peeters: "Als je ziet hoe mensen daarvan genieten, dan is het zeker geen vergeefse moeite."
De 'vrienden' komen iedere week drie dagdelen bij elkaar om de binnengekomen spullen uit de inboedels weer op te knappen en bijna als nieuw te verkopen. "We hadden weer een paar centen over", vertelt Harry Peeters over de zes nieuwe schermen voor de geriatrie-afdeling. "De bewoners van die afdeling zien minder goed en een klein beeld is niet groot genoeg om het allemaal goed te kunnen zien."

De nieuwe schermen voor Elzenhorst zijn onderdeel van een speciaal project voor bewoners met dementie. Volgens Jessie Pluijm van De Zorggroep worden de huiskamers op de geriatrie-afdeling ouderwets ingericht, zodat ze voor de bewoners herkenbaar zijn als huiskamer. De nieuwe moderne platte televisieschermen vormen een groot contrast met het ouderwetse behang van de kamers. Maar dat is volgens Pluijm niet erg. "We spelen met name oude beelden op de schermen, waardoor ze toch weer herkenbaar zijn. De bewoners kijken bijna geen televisie. De reclame gaat veel te snel en de beelden zijn vaak niet herkenbaar voor de bewoners", aldus Jessie Pluijm.

Hoewel de schermen nog moeten worden geïnstalleerd, zijn de eerste reacties van de bewoners positief. "Een client was blij dat ze nu met z'n allen naar de televisie kunnen kijken", vertelt Jessie Pluijm. "En ze vinden het al prachtig dat ze een cadeau krijgen."
De volgende rommelmarkt van de stichting is op zondag 12 september bij Elzenhorst.

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie