Installatie nieuwe gemeenteraad

5-4-2018 door: Redactie
Een zeer korte raadsvergadering vond op donderdag 29 maart in de raadszaal van het gemeentehuis in Horst plaats. Er stond op deze vergadering namelijk maar één punt op de agenda: de installatie van de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Horst aan de Maas.
maskTop
Installatie nieuwe gemeenteraad
maskBottom

“Maar dat wil niet zeggen dat we zomaar klaar zijn”, vertelt burgemeester Ina Leppink-Schuitema. Na het officieel openen van de vergadering, roept ze alle raadsleden op om voor de raadstafel te gaan staan. Eén voor één werden ze naar voren geroepen om bij de burgemeester een eed of een verklaring af te leggen. In het kort komt het erop neer dat ze beloven hun werk voor de gemeenteraad naar eer en geweten te vervullen. Aansluitend worden ze allemaal gefeliciteerd en krijgen ze een bos bloemen mee.

De feestelijkheden worden afgerond door de burgemeester met feitjes over de raad. “Zo is Kay Thijssen van Essentie met 21 jaar het jongste lid van de raad en Jos Gubbels van D66+GroenLinks het oudste lid met 68 jaar. Toch maakt Gubbels deel uit van de jongste fractie met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van de raad is 44 jaar, wat vijf jaar jonger is ten opzichte van de vorige raad. Er zijn in totaal tien nieuwe raadsleden bij gekomen en zeventien kunnen blijven zitten. In totaal zitten er nu achttien mannen en negen vrouwen in de raad”, aldus burgemeester Ina Leppink-Schuitema. “We hebben wederom een mooie mix van kennis en kunde in de raad zitten die vol enthousiasme aan deze klus begint.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie