Nieuwe expositie in Gasth˘es

14-1-2010 door: Redactie
Onlangs heeft Hobby-Gilde Horst en omstreken in de hal van 't Gasth˘es een nieuwe expositie ingericht, ditmaal met werken van cursisten van Wim R÷tjes.

Wim geeft al verscheidene jaren schilderles bij Hobby-Gilde Horst en omstreken. Hij leidt een clubje van zo'n tien personen die hij wat schilderen betreft niet altijd de makkelijkste weg laat bewandelen. "Een doorzetter kan veel bereiken en er is dan vaak meer haalbaar dan gedacht", aldus Wim.
De interesse van Wim in schilderkunst komt voort uit z'n hobby fotografie. Volgens eigen zeggen houdt hij zich al z'n hele leven bezig met het experimenteren op dit ­gebied en hij ziet fotografie vooral als een kunstuitdrukking. Aanvankelijk richtte hij zich op zwart-wit fotografie maar na verloop van tijd vond hij een ­nieuwe uitdaging in fotograferen in kleur waarbij hij de afdrukken zelf afwerkte.

Uiteindelijk behaalde hij mooie resultaten. Wim ging schilderen toen bleek dat hij zich in deze kunst nog beter kon uitdrukken. Met name na het overlijden van z'n vrouw werd het schilderen zijn uitlaatklep. Naast fotografie werd schilderen ook een grote passie en hij beleeft veel plezier in het overbrengen van zijn hobby aan cursisten. "Ook voor mezelf is het een leerzaam proces. Ik leer mensen kennen in wat ze zijn en zie tegelijkertijd ook hun gevoelige kant.
Het is geweldig dit te mogen ervaren", aldus de Rötjes.

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie