Native Raku

24-6-2010 door: Redactie
Bedrijf: Native Raku Eigenaar: Marian Huberts-Joosten Adres: Tienrayseweg 8 Plaats :Horst Telefoon: 077 398 66 93 E-mail: marianhubertsjoosten@home.nl Website: http://members.home.nl/t.huberts Sector: Workshops/kunst Start: 3 juni 2010

Activiteiten
Native Raku geeft workshops Raku stoken. Dit is een stooktechniek afkomstig uit Japan. Tijdens deze workshops wordt er twee avonden met klei gewerkt. De producten, van vaasjes, kommetjes tot vogels en dergelijke worden ­uiteindelijk elektrisch gebakken. Deze keramiek wordt uiteindelijk overgoten met glazuur en gestookt volgens het raku-principe. Dit duurt één dag en wordt uitgevoerd in de buitenlucht, omdat het stoken veel rookontwikkeling met zich meebrengt.
Daarnaast maakt Native Raku zelf beelden in de vorm van hoofden, handen en vogels. Deze beelden worden ­geïnspireerd door de Indiaanse cultuur. De beelden worden verkocht vanuit huis, maar ook op kunstmarkten en dergelijke. Ook zullen er open dagen gehouden worden. Deze vinden plaats in de tuin aan het woonadres. Deze open dagen zijn een mix van expositie, een wandeling door de tuin en demonstraties.

Doelgroep?
Native Raku richt zich op de lokale consument die graag creatief bezig is. Deze vorm van beeldvorming is voor iedereen leuk om te doen, maar vooral vrouwen zien dit als een leuke ervaring. Maar mannen en zelfs kinderen kunnen tijdens de workshops ook hun creatieve talenten tot uiting laten komen. Daarnaast is het heel erg leuk voor vriendengroepen om gezamenlijk deel te nemen aan deze workshops.

Onderscheidend vermogen?
Native Raku is gevestigd in een bos- en natuurrijke ­omgeving. Deze omgeving werkt heel inspirerend voor het maken van de beelden. Een prachtige tuin waar heerlijk gezamenlijk creatief gewerkt kan worden. Ook de eigen stijl van Native Raku werkt heel inspirerend voor de ­deel­nemers aan de workshops. Tenslotte draagt ook het eigen atelier bij aan het unieke van dit bedrijf. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik en de ruimte is volledig ingericht voor deze workshops. Omdat het stoken in de buitenlucht gebeurt is ook buiten de ruimte ingericht voor de workshops.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie