Mis verplaatst door sleuteloverdracht

5-2-2010 door: Redactie
Ook dit jaar vindt op carnavalszondag de sleuteloverdracht plaats in Horst. Na de fusie zijn er dit jaar maar liefst 15 carnavalsverenigingen die aanwezig zullen zijn bij deze happening. Doordat er nu zoveel verenigingen aanwezig zullen zijn, begint de overdracht een kwartier eerder, om half elf.

En met dit tijdstip is Ruud Verheggen, pastoor van Meerlo, Tienray en Swolgen, het dus helemaal niet mee eens. De pastoor zou namelijk op die zondag om half elf de carnavalsmis in Swolgen celebreren. De carnavalsverenigingen in Meerlo, Tienray en Swolgen hebben al een gesprek met de gemeente gehad en zij hebben een brief gestuurd. Verheggen hoop dat het tijdstip van de sleuteloverdracht alsnog wordt verzet naar een ander tijdstip.

Woordvoerder van de gemeente, Hayke Hendrikx, geeft aan dat het dit jaar niet meer zal lukken. Na de carnaval volgt er een evaluatie met de verenigingen en dan zal er bekeken worden of de sleuteloverdracht volgend jaar op een ander tijdstip of andere dag gehouden zal worden.

Voor dit jaar is er inmiddels een tijdelijke oplossing gevonden. Verheggen gaat nu op zaterdag 13 februari voor in drie carnavalsmissen. In Swolgen om 17.00u, in Tienray om 18.00u en in Meerlo om 19.00u.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie