Melderse examenfuif verliest zijn charme

17-6-2010 door: Redactie
De organisatie van de Melderse Examenfuif verwacht dat het feest op 9 juli gewoon weer uitverkocht zal zijn. Op last van de gemeente moest het drankbeleid worden aangepast, maar dat zal volgens organisator Eric van den Munckhof de pret niet drukken.

Andere jaren was het zo dat men een vast bedrag bij de entree betaalde en vervolgens de hele avond onbeperkt kon drinken. Dit jaar ziet de organisatie zich gedwongen het beleid van onbeperkt drinken voor een vast bedrag aan te passen. De gemeente heeft besloten dat dit beleid niet meer toegestaan is. Zij wil het drankgebruik onder jongeren tegengaan en problemen met alcohol voorkomen.

Het onbeperkt drinken moet dit jaar plaatsmaken voor het gebruik van consumptiebonnen. Non-alcoholische dranken blijven onbeperkt, maar voor alcoholische dranken moeten bonnen ingeleverd worden. Voor een entreeprijs van 16 euro krijgen de feestgangers toegang tot dit feest en ontvangen hierbij twaalf consumptiebonnen. Extra bonnen zullen voor 1 euro per stuk aan de bonnenkassa verkocht worden.

Voorzitter van de commissie Melderse Examenfuif, Eric van den Munckhof, verwacht dat ondanks het aangepaste beleid het feest ook dit jaar weer goed gevierd zal worden. “Ik verwacht dat we ook dit jaar weer uitverkocht zullen zijn. Wel blijven we bij 1.000 man, we zijn dus niet van plan om nog verder te groeien.” De commissie heeft altijd goede contacten met de gemeente gehad en kon dit verzoek tot aanpassing dus niet negeren. “Ik weet zelf verder niet of de gemeente hiermee bereikt wat ze wil bereiken. Maar de gemeente wil dit nu eenmaal graag en denkt hiermee de alcoholproblemen onder jongeren op te lossen.

We vinden het jammer, maar moeten hier wel naar luisteren. Als we dit niet doen, lopen we de kans over een paar jaar helemaal geen feestje meer te kunnen geven.” Door deze aanpassing moest naar een alternatief gezocht worden. “Samen met de gemeente hebben we naar een alternatief gezocht om toch een goed feest te kunnen geven. In plaats van onbeperkt drinken krijgt iedereen nu twaalf consumptiebonnen bij de entree”, aldus Van den Munckhof. Wel roept deze verandering veel negatieve reacties onder de jongeren op. Van den Munckhof: “De Melderse examenfuif stond altijd bekend om het onbeperkt zuipen, dit viel goed in de smaak bij de Melderse jeugd. De reacties van veel jongeren op de aanpassing waren dus vooral negatief. Door het nieuwe drankbeleid verliest het feest zijn charme van het onbeperkt drinken die het andere jaren wel altijd heeft gehad.”

Kaarten voor de Melderse Examenfuif zijn verkrijgbaar bij Passi in Horst en Café
’t Tunneke in Melderslo.

 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie