De streekrijders groeit door

26-11-2009 door: Redactie
Motor Cross Club De Streekrijders uit Horst heeft een groeiend aantal leden. De vereniging is opgericht in 1976 en heeft momenteel circa vijftig leden. De vereniging is aangesloten bij Motorsport Organisatie Nederland (MON). Lidmaatschap is mogelijk voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas en de gemeente Sevenum.
MCC De Streekrijders kent een groeiend ledenaantal

Onder auspiciën van MON worden jaarlijks zo'n 80 motorcrossevenementen georganiseerd. Hierdoor is het mogelijk deel te nemen aan wedstrijden in diverse categorieën, variërend van 50cc automaten tot 125cc motoren voor de jeugd van zes tot en met vijftien jaar. In de klasse 125cc tot 500cc solomotoren, zijspannen en quads kunnen volwassenen tot en met 65 jaar meedoen. Jaarlijks organiseert de club minimaal een jeugd- en nationale wedstrijd onder auspiciën van MON. MCC De Streekrijders organiseert verder jaarlijks zes à zeven clubwedstrijden voor jeugd en volwassenen. Dit doet de club samen met M.C. Lottum en M.A.C. Wanssum.

De vereniging beschikt over een eigen wedstrijd/trainingscircuit, 'De Reulsberg' genaamd. Dit circuit ligt aan de oostkant langs de A73 ter hoogte van Horst. Vanwege beperkingen in de milieuvergunning is training uitsluitend mogelijk voor leden van de vereniging. Naast serieus crossen houden de leden ook van gezelligheid. Zo wordt jaarlijks een feestavond, een barbecue en een gezamenlijk weekend crossen op een buitenlands circuit georganiseerd.

Omdat de club een flinke groei doormaakt de laatste jaren zijn er veiligheidsvoorschriften opgesteld. Dit is mede het gevolg van het feit dat het tijdens trainingen steeds drukker wordt op het circuit. Omdat veiligheid boven alles staat, heeft het bestuur de veiligheidsvoorschriften opgesteld. Zo mag alleen gebruik worden gemaakt van het circuit met een geldig MON start- of trainingsbewijs. Tijdens het trainen is men verplicht om beschermende kleding en helm te dragen. Alleen trainen wordt afgeraden in verband met hulp halen of bieden bij een ongeluk.

Motoren tot en met 85cc mogen gebruik maken van het grote circuit op zaterdag en zondag van 13.00 tot 13.20 uur, van 14.30 tot 14.50 uur en van 16.00 tot 16.20 uur. Op woens­dagen van 15.00 tot 15.20 uur, van 16.30 tot 16.50 uur en van 18.00 tot 18.20 uur. Omdat het hier om jeugd­rijders gaat waarvan de ouders meestal aanwezig zijn, vraagt de club aan de ouders er mede op toe te zien dat alle regels en trainingstijden worden nageleefd. De grotere motoren mogen de resterende tijd op het grote circuit trainen. Voor het volledige reglement kan men op de site van MCC De Streekrijders terecht.
Bron: MCC De Streekrijders

Verdere informatie over hoe men lid kan worden en onder welke voorwaarden is te lezen op www.streekrijders.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie