Maxime Verhagen bezoekt Wereldpaviljoen

3-6-2010 door: Redactie
Minister Maxime Verhagen is verrast over de verregaande plannen van de Stichting Wereldpaviljoen om een permanent educatief belevingscentrum te realiseren op Venlo Greenpark. De minister waardeerde het feit dat de grootste woningcoöperatie Wonen Limburg bereid is geld te investeren en het paviljoen te bouwen. "Het is geweldig dat jullie dat al voor elkaar hebben gekregen en zoveel draagvlak in de regio in het land hebben", aldus de minister.
Voorzitter René Poels opent de brief die hij zojuist van de minister heeft gekregen.

Afgelopen weekend bezocht Verhagen samen met de Tweede Kamerleden Ger Koopmans en Raymond Knops en ­gedeputeerde Ger Driessen de plaats op het Floriadeterrein waar het Wereldpaviljoen gebouwd wordt. Hier stond de maquette van het Wereldpaviljoen opgesteld door René de Weijer. Samen met bestuurslid Harrij Clevis en voorzitter René Poels van de Stichting Wereldpaviljoen werden de plannen gepresenteerd en toegelicht. Het gaat om twee futuristische paviljoens. Hierin komt een soort mondiale theatershow rondom thema´s als millenniumdoelen, solidariteit, fair trade en duurzaamheid en inleefateliers waarin landen worden nagebouwd.
In deze nagebouwde landen kunnen kinderen op een bijzondere wijze kennis maken met andere culturen.

De minister kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen over de stand van zaken rondom het Wereldpaviljoen. Het is de eerste grote regionale particuliere inbreng op de Floriade en het derde permanente gebouw in het Venlo Greenpark. Dit drie miljoen euro kostende project is een van de trekkers van de Floriade en zal daarna dienen als een 'uniek belevingscentrum voor onderwijs en recreatie voor ons land'. De minister werd drie weken geleden door voorzitter René Poels persoonlijk gevraagd om een bijdrage voor de inrichting van het paviljoen. De minister bracht geen geld mee maar beloofde de stichting wel dat hij binnen zijn ministerie serieus gaat kijken of hij geld kan vrijmaken voor de inrichting van dit, wat hij noemde, "geweldig initiatief".

De Tweede kamerleden Knops en Koopmans zegde toe in Den Haag aandacht te blijven vragen voor dit initiatief. Grote waardering zei de minister te hebben voor de inspanningen van de stichting om een breed publiek te informeren over ontwikkelingssamenwerking. In een open koets, getrokken door twee Belgische trekpaarden van Paul Rouwet van trekpaardenhouderij De Lindehoeve, arriveerde de minister bij het Wereldpaviljoen. De regionaal ondernemer Jan Janssen (directeur Vitelia) en bovendien een fervent paardenliefhebber zat op de bok. Hij wilde met dit initiatief aandacht vragen voor de trekpaarden en deze straks tijdens de Floriade een rol geven. De trekpaardenhouderij ligt pal naast het Floriadeterrein.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie