' L1mburg Helpt ' in Gemeentehuis

28-1-2010 door: Redactie
De expositie van 'L1mburg Helpt' komt naar de gemeente Horst aan de Maas. De afgelopen tijd deed de expositiekaravaan al verschillende locaties in onze provincie aan. De expositie bestaat uit vijftien grote fotopanelen van zeven Limburgers met een passie voor hun projecten in de Derde Wereld. De foto's zijn de gehele maand februari te bewonderen in het gemeentehuis van Horst aan de Maas.

De geportretteerde provinciegenoten willen zich niet neerleggen bij het sociale onrecht dat de derde wereld teistert. Binnen de verschillende stichtingen in Limburg vindt men elkaar en wordt samengespannen voor een concreet project. Men zet zich in voor mensen die zijn geraakt door armoede, gebrek aan gezondheid en onderwijs, ondervoeding en kindersterfte. De afgelopen tien maanden bracht L1TV zeven van deze projecten aan het voetlicht.

De aangrijpende documentaires laten zien, dat duizenden Limburgers hart hebben voor hun medemens ver weg. Men probeert met de portretten te laten zien dat ook kleine stapjes voorwaarts betekenis hebben en hoop geven. Filmmaker Marijn Poels uit Swolgen reisde in opdracht van Stichting Omroep Limburg in tien maanden de halve wereld rond. De Stichting heeft samen met het Centrum voor Ontwikkeling Samenwerking Limburg (COS) de zeven projecten uitgezocht. L1 zond zeven weekenden lang de films uit. Ter afsluiting is een tentoonstelling gemaakt, die in het provinciehuis en daarna in de zeven gemeenten wordt ingericht. Horst aan de maas is zoals gezegd nu aan de beurt.

Directe aanleiding voor de locatie Horst aan de Maas is de eerste aflevering die werd uitgezonden over het werk en de passie van Meerlonaar René Poels, die zich voor de Stichting Sint Martinus belangeloos inzet voor het lot van de straatkinderen in Rio de Janeiro. Veel jonge kinderen vluchten uit de favela's door het geweld en de dominerende drugsmaffia die in deze wijken de wetten stelt. Veel kinderen worden ingezet als drugskoerier en dienen als kanonnenvlees voor de drugsbazen. Ook wordt steun verleend op straat met straatkinderen én met kinderen uit de favela's, zoals krottenwijken in Rio worden genoemd. Sint Martinus richt zich met name op kleinschalige, overzichtelijke en controleerbare projecten die direct ten goede komen aan kansloze kinderen. Daarnaast zijn er foto's te zien van het project Helpende Handen van Venraynaar Bart Veldpaus in Chennai (India).

Dit project wordt met name gesteund door leerlingen van het Dendron College in Horst.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie