Kunstmanifestatie Geijsteren

28-1-2010 door: Redactie
Tijdens de tiende editie van de kunstmanifestatie Geijsteren op zondag 9 mei worden 54 kunstwerken voor het eerst geŽxposeerd. Deze kunstwerken zijn door zo'n 54 kunsternaars op eigen wijze gecreŽerd, waarbij een beeld van Mieke van Uden centraal staat. Daarna worden de kunstwerken op verschillende plaatsen in de provincie geŽxposeerd. Vanwege het ≠10-jarige jubileum van de kunstmanifestatie Geijsteren worden deze kunstwerken verkocht. De opbrengst gaat naar het nieuwe schoolbusproject voor straatkinderen in Chennai (India), van de vrijwilligersorganisatie Stichting Ontwikkelings Samenwerking (SOS) Meerlo-Wanssum.
Kunstwerk van Juul Baltussen

De voorzitter van SOS Meerlo-Wanssum, René Poels, is in zijn nopjes. "Geweldig idee van de kunstenares om de kunstwerken te verkopen. Dat levert extra financiële middelen op voor ons project in Chennai. Zo zie je maar weer dat het ene evenement het andere kan helpen. Kunstmanifestatie Geijsteren is uitgegroeid tot een mondiaal platform voor kunstenaars uit landen vanuit de hele wereld. Dat wij als SOS Meerlo-Wanssum hier op deze manier bij betrokken worden, is grandioos."

Het idee van de 21-jarige Geijsterse Anne Kunen heeft geleid tot een uniek kunstproject waaraan meer dan vijftig internationale kunstenaars hun medewerking verlenen. Drijvende kracht achter het kunstproject, Mieke and Friends, is de Geijsterse kunstenares Mieke van Uden. Zij is tevens voorzitter van de Internationale Kunstmanifestatie Geijsteren. De 54 deelnemende kunstenaars hebben allen een zestig centimeter hoog beeld gekregen van de Geijsterse kunstenares.

De collega-kunstenaars zijn gevraagd om dit beeld op hun eigen wijze 'aan te kleden' of te integreren in een eigen kunstwerk. Alle kunstenaars hebben meteen 'ja' gezegd en zijn met ontzettend veel enthousiasme met het beeld aan de slag gegaan.
SOS Meerlo-Wanssum weet zeker dat de verkoop van kunstwerken geld oplevert. "De eerste biedingen op kunstwerken zijn al gedaan en dat terwijl ze nog op de 'tekentafel' liggen", zegt René Poels. De meeste kunstenaars zijn nog volop aan het werk met hun creaties. Ze hebben laten weten geen materiaal of andere kosten in rekening te brengen. "Iedereen doet mee vanwege het unieke karakter en vanwege het prachtige goede doel dat met dit project wordt gesteund.
De verkoop van deze bijzondere kunstwerken gaat voor honderd procent naar SOS Meerlo-Wanssum", aldus Mieke van Uden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie