Koude tomaten-komkommersoep

29-7-2010 door: Redactie
Wekelijks stelt Jan Cremers, chefkok van het Maashotel in Broekhuizen, een recept samen met goede en eerlijke producten uit de eigen regio. Hiermee maakt u een (h)eerlijke ­maaltijd, waarvan de smaak van de producten optimaal naar boven komt.
maskTop
Koude tomaten-komkommersoep
maskBottom

Benodigdheden: (4 personen)

  • 500 gram tomaten,
  • 1 komkommer
  • 1 ui, zout
  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels peterselie


Bereiding:

  • ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes;
  • schil de komkommer, verwijder de zaadjes en in plakjes snijden;
  • pureer de tomatenblokjes, komkommerplakjes en ui met de staafmixer. Op smaak brengen met zout. Druk dit door een zeef tot een glad mengsel en zet de soep afgedekt 2 uur in de ijskast;
  • snijd het brood in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook er boven uit. Bak de broodblokjes tot croutons. Bestrooi deze met peterselie;
  • schenk de koude soep in vier soepkommen. Serveer de croutons en peterselie in aparte kommetjes ernaast.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie