Koteletten op Grubbenvorster wijze

17-6-2010 door: Redactie
Wekelijks stelt Jan Cremers, chefkok van het Maashotel in Broekhuizen, een recept samen met goede en eerlijke producten uit de eigen regio. Hiermee maakt u een (h)eerlijke ­maaltijd, waarvan de smaak van de producten optimaal naar boven komt.

Koteletten op Grubbenvorster wijze

Benodigdheden: (4 personen)

  • 4 karbonades
  • 1 ui
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 dl bouillon
  • 4 augurkjes
  • 90 gram boter
  • 30 gram bloem
  • tomatenpuree
  • mosterd
  • peper, zout


Bereiding

  • Maak van 30 gram boter en de bloem een beurre manié door ze goed te mengen;
  • Smelt 30 gram boter in een pan. Schil de ui en hak ze fijn. Voeg ze bij de boter en laat zachtjes fruiten, zonder dat de ui verkleurt. Schenk er dan de witte wijn bij en de azijn en laat dit tot 2/3 inkoken;
  • Voeg de bouillon toe en een eetlepel tomatenpuree en laat weer tot 2/3 inkoken;
  • Voeg, onder voortdurend kloppen met de garde, de beurre manié met beetjes toe en klop flink, zodat er een mooie saus ontstaat. Snij de augurkjes in fijne juliënne en pers het vocht eruit. Voeg ze toe aan de saus. Controleer de smaak van de saus en voeg eventueel zout en peper toe. Laat de saus op heel klein vuur verder sudderen totdat de karbonades klaar zijn;
  • Braad de karbonades in de rest van de boter snel aan beide kanten bruin en laat ze dan nog 10 minuten op zacht vuur gaar worden. Leg de karbonades op een serveerschaal en schenk er de saus overheen.

 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie