Koperslagersmuseum in Horst

21-7-2011 door: Redactie
In de vakantieperiode gaat HALLO er iedere week op uit om te zien wat er in de omgeving te beleven is. Een actief dagje uit, naar het museum of lekker rondslenteren over de markt. Deze week: het Koperslagersmuseum in Horst.

Het Koperslagersmuseum aan de Gasthuisstraat in Horst lijkt van buiten heel klein, maar verbergt binnen een schat aan koperen en tinnen voorwerpen. “Het museum ziet er van buiten heel klein uit, maar binnen is het net een groot paradijs”, zegt mevrouw Van der Beele die samen met haar man het museum onderhoudt.

Het museum voert de hele familie terug in de tijd. “Vooral oudere mensen halen hier herinneringen op en vertellen deze tijdens een excursie door aan de kleinkinderen.” Het museum richt zich vooral op het ambacht van de koperslager en heeft de meest complete collectie van oude koperslagersgereedschappen in West-Europa. Ook staat er een uitgebreide verzameling van rood- en geelkoperen voorwerpen, van de 17e eeuw tot nu.

Koper vraagt veel poetswerk, daarom worden alle voorwerpen vaak gepoetst. “Als ik klaar ben, begin ik weer van voor af aan”, vertelt mevrouw Van der Beele. Omdat ze graag willen dat het museum voor iedereen toegankelijk is, bedraagt de entree maar 2 euro. Het is ook mogelijk om met een groep voor een excursie te komen, dan wordt er voor de hele groep 15 euro extra gevraagd en loopt er een gids mee.

Het museum is van dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 18.00 uur geopend. Op vrijdag is het museum van 13.00 tot 21.00 uur open en op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Zondag en maandag is het koperslagersmuseum gesloten.

Voor meer informatie bel 077 398 56 21.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie