'Koninklijk' bezoek in Horst

15-4-2010 door: Redactie
Dinsdagmiddag bracht de Walbeckse Spargelprinzessin Tanja Roosen een bezoek aan Horst aan de Maas. Het bezoek stond geheel in het teken van de opening van het aspergeseizoen in Spargeldorf Walbeck, net over de grens bij Arcen. Sinds 2002 onderhouden Horst aan de Maas en Walbeck nauwe banden, die telkens bij de start van het aspergeseizoen worden aangehaald.

De Duitse aspergeprinses was met zes wielrenners en 'Spargelgrenadier' Franz-Josef Heyer, op Sternfahrt in de Euregio. De Duitse afvaardiging wil met de 'Sternfahrt', een fietstocht door de Euregio, de aandacht vestigen op de start van het aspergeseizoen. Eerder die dag bezochten onze oosterburen de burgemeester van Geldern, de stad Kleve en Kevelaer.

Op het gemeentehuis van Horst aan de Maas kreeg burgemeester Van Rooij de eerste Walbecker asperges aangeboden. Daarnaast ontving de burgemeester een uitnodiging om deel te nemen aan de 'Spargelumzug' in Walbeck, op zondag 2 mei. Omdat de burgemeester die dag elders verplichtingen heeft, zal wethouder Loes Wijnhoven op de uitnodiging ingaan.

Aanstaande zondagmiddag is de aspergeprinses te gast in museum De Locht waar dan het Limburgse aspergeseizoen geopend wordt.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie