Knorrig

5-8-2010 door: Cactus
De eigenaar van de bekende Theelen modezaken heeft een uitspraak gedaan waarbij de wenkbrauwen duidelijk gaan fronsen. Pieter oordeelde namelijk dat de middenstand in Horst aan de Maas knorrend vet wordt.

Omdat die weigeren alle zondagen hun winkels open te stellen en dat ze denken dat de centen toch wel binnenkomen. Behalve enigszins cru is de opmerking van Theelen ook ongenuanceerd. Kleine middenstanders met weinig of geen personeel kunnen onmogelijk elke zondag hun winkel openen, daarbij is de opmerking dat in het algemeen de mensen door de week hun boodschappen kunnen doen óók waar.

Het zou misschien een tip kunnen zijn dat er een eind wordt gemaakt aan de diversiteit in openstelling, met andere woorden géén aparte koopzondag meer voor meubel- en DHZ-zaken, gewoon ieder bedrijf zich laten houden aan de gebruikelijke data. De knorrige modeverkoper zou zich beter kunnen afvragen waarom in bijna alle winkels vooral achter de kassa's, het Horster dialect wordt gebruikt. Een kooplustige toerist hoort bijvoorbeeld dat het gekochte product ´veerviefenvieftig kost´.

De goede man vraagt knorrig wat of de juffrouw zegt en dan hoort hij nogmaals: ´veerviefenvieftig´. Dit is géén voorbeeld maar de harde praktijk! Dialect spreken is goed, maar je kunt het ook overdrijven. Ouders zouden daarin het goede voorbeeld moeten geven. Wil zo'n kind later zijn toekomst eens buiten Horst zoeken dan zal er altijd de blokkade van het ABN zijn. Over knorrig gesproken, dit is de huidige wethouder Leon Litjens tijdens de raadsvergaderingen steeds vaker.

Van de spontane, goedlachse Leon is bij het beantwoorden van vragen van vooral de SP weinig meer over. Of zou dit komen omdat de wethouder rookproblemen heeft? Knorrig of niet, binnenkort wordt op de rotondes een monument in de vorm van een hangbuikzwijn geplaatst. Je moet je woonplaats natuurlijk wél eer aan doen!

Cactus

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie