Eerste kermis voor Kronenberg

17-8-2017 door: Redactie
In Kronenberg wordt dit jaar voor het eerst een kermis georganiseerd. Op zaterdag 2 en zondag 3 september staat het dorp in het teken van de kermis.
maskTop
Eerste kermis voor Kronenberg
maskBottom

Het initiatief voor een kermis in het dorp komt van de stichting KB events. Paul Janssen van de stichting: “We zijn twee jaar geleden begonnen met KB events. Toen al zeiden we dat het onze droom was om ooit een kermis te organiseren in het dorp.” Kronenberg heeft dit nog nooit gehad. Wel had het dorp jarenlang de Zomerfeesten, maar de laatste editie daarvan was in 2014. “Een groepje enthousiastelingen kwam tijdens hun eigen straatbarbecue met het idee van een dorpsbarbecue. Uiteindelijk werd dit idee uitgebreid naar een kermis. Ze hebben de samenwerking met ons gezocht en zo zijn we uiteindelijk beland waar we nu staan,” zegt Janssen. “Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat er in Kronenberg weer iets is in de zomer. Dat verhoogt de leefbaarheid van het dorp ook.”

De kermis wordt dit jaar gelinkt aan het 85-jarig bestaan van Kronenberg. De zaterdag staat dan ook vooral in het teken van het dorpsjubileum. Het middagprogramma wordt georganiseerd door verschillende Kronenbergse verenigingen. KJEM Kronenberg, SV Kronenberg en DC Umme hebben verschillende activiteiten opgezet. Het middagprogramma loopt over in een dorpsbarbecue, die verzorgd wordt door de Kronenbergse AZ Barbecue & Gourmet Partyservice B.V. ’s Avonds is er livemuziek van een coverband en er draait een dj in de tent voor café Ummenthun. “Door er Kronenbergse verenigingen en bedrijven bij te betrekken, wordt dit ook echt een kermis vóór en dóór Kronenberg,” zegt Janssen.

De zondag van de kermis wordt geopend met een heilige mis. “Deze hebben we expres verplaatst van de zaterdagavond na de zondagochtend, zodat we niet in de knoop komen met het programma in de feesttent en zodat we elkaar niet in de weg zitten,” legt Paul uit. Na de mis wordt er in de feesttent koffie geserveerd en wordt de kermis officieel geopend. In de middag maken de kermisattracties hun intrede. “We hebben een stuk of tien attracties, waaronder een carrousel, een stormbaan en de kop van jut. Ouders kunnen dus lekker met hun kinderen over de kermis wandelen.” In de namiddag is er in de tent weer livemuziek van een band.

De reacties die de organisatie van de kermis tot nu toe heeft gehad, zijn eigenlijk alleen maar positief. “We hopen dan ook dat mensen in groten getale naar de kermis zullen komen,” zegt Wil Roodbeen van de organisatie. Ook voor de toekomst hoopt de organisatie dit initiatief door te kunnen zetten. “Als het dit jaar een succes wordt, waarom dan volgend jaar niet,” zegt Roodbeen. Ook Janssen is hierover positief. “Het zou mooi zijn als deze kermis slaagt en dan zit er ook zeker een vervolg in. En natuurlijk hopen we misschien zelfs wel op uitbreiding in de toekomst, maar we moeten klein beginnen. Bovendien is de kermis zoals hij er nu gaat komen eigenlijk al een droom die uitkomt voor ons,” lacht hij.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie