Kerkplein Swolgen ingezegend

29-7-2010 door: Redactie
Vorige week vrijdagavond heeft pastoor Ruud Verheggen het heringerichte kerkplein van de Heilige Lambertuskerk in Swolgen ingezegend. De pastoor deed dit nadat wethouder Freek Selen het vernieuwde kerkplein officieel had geopend.
Onthulling van het kunstwerk door de redactie van De Haverkist

Pastoor Ruud Verheggen is blij met de verbeteringen van het plein. "De bestrating van het plein is vernieuwd en opnieuw ingedeeld en er zijn plantenbakken gekomen. Ook is er een zitje geplaatst en een welkomstbord voor alle gebruikers van het Pieterpad. Maar het meest blij ben ik wel met de vernieuwde toegang tot de kerk. Die is nu ook toegankelijk geworden voor rolstoelgebruikers", aldus de zielenherder van Swolgen. Alle verfraaiingen zijn door de gemeente betaald, behalve de buitenverlichting van de kerk, die heeft de dorpsraad en de kerk zelf bekostigd.

Sinds vrijdagavond staat de Swolgense kerk vanaf zonsondergang tot middernacht in het licht door drie grote schijnwerpers.
Naast het opknappen van het kerkplein werd ook het plein bij de voormalige Rabobank heringedeeld en verfraaid. De parkeerplaatsen werden opnieuw ingedeeld en er zijn nieuwe plantenbakken geplaatst. Op de hoek Monseigneur Aertsstraat-Schoolstraat werd een kunstwerk onthuld door de redactie van dorpsblad De Haverkist. In het kunstwerk is het logo van De Haverkist verwerkt. Met de plaatsing van het kunstwerk werd een oude belofte van het voormalig gemeentebestuur van Meerlo-Wanssum ingelost. De gemeente had namelijk elke kern een eigen kunstwerk beloofd.

"De dorpsraad heeft zich sterk gemaakt voor de verfraaiingen in samenwerking met andere partijen.
Ik vind het echt fijn dat we als kerk­bestuur zo prettig kunnen samenwerken. Alle vernieuwingen die nu hebben plaatsgevonden zijn een aanwinst voor het dorp en de gemeenschap. Natuurlijk blijven er altijd wensen tot verbetering van het een of ander maar dat moet ook. Zo houden we de 'drive' om samen te blijven zoeken naar mogelijkheden om die verbeteringen en verfraaiingen ook gerealiseerd te krijgen", aldus pastoor Verheggen.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie