Kerk Sevenum open voor bezichtiging

8-7-2010 door: Redactie
De Parochiekerk van de H.H. Fabianus en Sebastianus in Sevenum wordt deze zomer op drie middagen voor het publiek opengesteld. Op de donderdagen 15 juli, 29 juli en 12 augustus kan de kerk van 13.30 tot 16.30 uur worden bezichtigd. Op deze dagen worden ook rondleidingen door deskundige kerkgidsen gegeven over de kunstschatten in de kerk.

De rondleidingen vinden plaats om 14.00 en 15.00 uur en duren ongeveer drie kwartier. Er wordt vooral aandacht besteed aan de glas-in-lood-ramen en de vele beelden en beeldhouw­werken die in de kerk staan.

Tijdens de bezichtigingsdagen wordt onder de toren een demonstratie kaarsen maken gegeven. Ook zijn in enkele vitrines beschilderde eieren en diverse bidprentjes uit het ­verleden en heden te bekijken. Bijzonder is de kopie van een aflaatbrief uit het jaar 1317 die door Paus Johannes XXII aan de Parochie van Sevenum is verleend. Daarnaast worden veel oude, kerkelijke gewaden tentoongesteld. In de zijbeuk is een video te zien over de kerk en de kerkelijke gebruiken in vroeger tijden. Degenen die in staat zijn om trappen te lopen, kunnen de toren beklimmen tot aan de galmgaten. Van hier uit heeft men een prachtig uitzicht over Sevenum.

Op weg naar de galmgaten komt men voorbij een grote maquette van Sevenum die de situatie weergeeft van voor de Tweede Wereldoorlog met de oude kerk, het raadhuis en de gebouwen rondom de markt. Het is ook mogelijk om in kleine groepen tot in de spits te klimmen.
Alle inwoners van Sevenum, maar ook mensen die buiten Sevenum wonen zijn op 15 juli, 29 juli en 12 augustus welkom om de Parochiekerk te komen bezoeken.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie